Πίσω από τις κάμερες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θέλουν βοηθούς

Πριν από λίγες ημέρες το μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, Xιου Ντάλας, μίλησε σε περίπου 40 αξιολογημένους από την UEFA διαιτητές για τον ρόλο των πρόσθετων βοηθών διαιτητών. Αυτών που τοποθετούνται στη γραμμή του άουτ και δίπλα στο δοκάρι του τέρματος ώστε να επιβλέπουν τι συμβαίνει στη μεγάλη περιοχή και να ενημερώνουν τον πρώτο διαιτητή. Ο Ντάλας μίλησε για τον κρίσιμο ρόλο τους και για την αποδοτικότητα της καινοτομίας της UEFA, που έχει περιορίσει τις προσποιήσεις ποδοσφαιριστών, τα τραβήγματα και τα φάουλ κάνοντας τη ζωή των διαιτητών και τις αποφάσεις τους πιο «σίγουρες». Ο Σκωτσέζος είναι ταυτόχρονα και μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ, η οποία όμως δεν δείχνει καμία διάθεση να υιοθετήσει το σύστημα των πρόσθετων βοηθών, θωρακίζοντας τη διαιτησία και ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στην UEFA. Αντιθέτως, περιορίζεται στην τοποθέτηση πρόσθετων βοηθών στον τελικό και στους δύο ημιτελικούς κυπέλλου.

Α. Μ.

Οι Ιταλοί μπορούν…

Η Κατάνια υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου για τη συμμετοχή της σε σκάνδαλο «στημένων» αγώνων και μετά την ομολογία του προέδρου της ομάδας, Αντόνιο Πουλβιρέντι. Και είναι πασιφανές ότι ο πρόεδρος δεν ομολόγησε αυτοβούλως. Απλώς, η ιταλική Δικαιοσύνη έκανε καλά τη δουλειά της.

ΠΑΠ.

Συρρίκνωση

Σε… επιστροφή στο παρελθόν μοιάζει να βρίσκεται ο ελληνικός στίβος. Στο Παγκόσμιο του Πεκίνου ταξίδεψαν μόνο 10 αθλητές μας και η νέα γενιά που ακολουθεί βρίσκεται σε… συρρίκνωση. Καλοί –και ιδιαίτερα κερδοφόροι για τον ΣΕΓΑΣ– είναι οι αγώνες μαζικού αθλητισμού, αλλά «βιτρίνα» μιας ομοσπονδίας θεωρείται ο πρωταθλητισμός.

Σπυρ. Σπαν.

Θέμα «αδυναμίας»

Η πρόκριση της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς έκανε ευτυχισμένους τόσο τον πρόεδρο της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δ. Διαθεσόπουλο, όσο και αυτόν της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπ. Καπράλο. Παλαιός πολίστας με ολυμπιακή συμμετοχή και ο ίδιος, είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Αγαπάει όλα τα αθλήματα ο πρόεδρος, αλλά όπως και να το κάνουμε, το… αίμα νερό δεν γίνεται.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT