Αρειος Πάγος: Επικύρωση ποινών κάθειρξης για παράνομες διαγραφές από τον «Τειρεσία»

Αρειος Πάγος: Επικύρωση ποινών κάθειρξης για παράνομες διαγραφές από τον «Τειρεσία»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικυρώθηκαν από το Ζ΄ τμήμα του Αρείου Πάγου ποινές κάθειρξης πέντε ετών που επιβλήθηκαν σε μια αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στον Πειραιά και σε μια δικηγόρο Αθηνών οι οποίες έναντι αμοιβής σε διάστημα δύο ετών έσβησαν από τον «Τειρεσία» 13 ονόματα φορολογουμένων που βρίσκονταν στη «μαύρη λίστα».

Αυτουργός του σχεδίου ήταν η δικηγόρος, ενώ η αρχιφύλακας βεβαίωνε το γνήσιο της υπογραφής των 13 ατόμων. Οι δύο γυναίκες από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2003 έσβησαν 13 άτομα λαμβάνοντας από το καθένα το ποσό των 3.000 ευρώ. Τα πρόσωπα αυτά είχαν ανεξόφλητες συναλλαγματικές επιταγές, ενώ σε βάρος κάποιων εξ αυτών είχαν εκδοθεί και διαταγές πληρωμών.

Σε αυτή την περίπτωση οι δύο γυναίκες συνέτασσαν και πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις του ν. 1599/1986 ότι τα οφειλόμενα ποσά είχαν εξοφληθεί. Το γνήσιο των υπογραφών θεωρούσε η αρχιφύλακας είτε με την πλαστογραφία της υπογραφής συναδέλφου της, είτε με τη δική της υπογραφή χρησιμοποιώντας σφραγίδες της ΕΛ.ΑΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT