Επιστροφή στα παλιά και ασφαλή λημέρια της αντιπολίτευσης…

Επιστροφή στα παλιά και ασφαλή λημέρια της αντιπολίτευσης…

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 2010 και τον περιβόητο πλέον νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (Ν.3863) έχει θεσμοθετηθεί αλλά δεν έχει ακόμη συσταθεί το «Μητρώο Παραβατών Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Καθαρισμού ή/και Φύλαξης». Ολα αυτά τα χρόνια, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες εργαζομένων για σωρεία παραβιάσεων της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, από διάφορες εταιρείες των συγκεκριμένων κλάδων. Το θέμα επαναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης (φωτ.), με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ζητώντας να μάθει τι προτίθεται να κάνει. Δεν απαντά, βέβαια, γιατί δεν έκανε κάτι ο ίδιος, όταν για 6 ολόκληρους μήνες βρισκόταν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού.

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τιμών βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι μετοχές των τραπεζών. Σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα τιμών, οι απώλειες των μετοχών των τραπεζών αγγίζουν το 99%. Η νέα «βουτιά» τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου, για δεύτερη φορά, καθώς, όπως εκτιμούν αναλυτές, οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν στο πλαίσιο των νέων αυξήσεων κεφαλαίου θα οδηγήσουν στην πλήρη απαξίωση των παλαιών μετοχών.

Τι δεν επιτρέπει η Ε.Ε. στους υπαλλήλους της

Απάντηση στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph για τα 103,4 εκατ. ευρώ που ξοδεύουν και χρεώνουν τις πιστωτικές κάρτες οι υπάλληλοι της Ε.Ε. έδωσε η Κομισιόν. Οπως εξηγεί, το ποσό αυτό δεν επιβαρύνει παρά εν μέρει τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., διότι περιλαμβάνει και ιδιωτικές δαπάνες του προσωπικού, οι οποίες επιβαρύνουν τους ίδιους. Η επαγγελματική πιστωτική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιδιωτικές δαπάνες. Ωστόσο, η Επιτροπή επιστρέφει μόνο τις δαπάνες κατά τη διάρκεια αποστολών με βάση τα παραστατικά και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιτρέπει ποτέ στο προσωπικό της να χρεώνει έξοδά του απευθείας σε πιστωτικές κάρτες που είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς της Ε.Ε. Κάθε πιστωτική κάρτα συνδέεται με τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του υπαλλήλου (και όχι με λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) του 2015 επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις για να περισώσουν ό,τι μπορούν από τη φετινή χρονιά, που έτσι κι αλλιώς θεωρείται χαμένη. Η χώρα εισέρχεται, για δεύτερη φορά μέσα στο 2015, σε μίνι προεκλογική περίοδο, ανατρέποντας κάθε σχεδιασμό ακόμη και στο πλέον παραγωγικό τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.

Μεγάλες εκπτώσεις από ξενοδοχεία

Με μεγάλες εκπτώσεις επιχειρούν ξενοδοχειακές μονάδες να δελεάσουν τους Ελληνες τουρίστες, προκειμένου να προχωρήσουν σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Εξειδικευμένος στις διαδικτυακές κρατήσεις ιστότοπος ανακοίνωσε, χθες, σειρά προσφορών για κρατήσεις με διανυκτέρευση αύριο Κυριακή σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Οι εκπτώσεις από τους ξενοδόχους φθάνουν έως και το 75% επί των τιμών πόρτας. Μία τέτοια περίπτωση είναι ξενοδοχειακή μονάδα στο Λουτράκι, που κατέβασε την τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο από τα 225 στα 58 ευρώ.

Πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα

Μια πρωτοποριακή υποδομή για τους επισκέπτες και κατοίκους της Σαντορίνης με κινητικά προβλήματα εγκατέστησε η «Γεωθήρα», εταιρεία του Δήμου Θήρας, στη παραλία της Περίσσας, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να εισέρχονται στη θάλασσα χωρίς βοήθεια. Στόχος της «Γεωθήρα» είναι να τοποθετηθεί ανάλογη υποδομή και σε άλλες παραλίες του νησιού την επόμενη σεζόν. Ο μηχανισμός δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελεί μη μόνιμη εγκατάσταση στην ακτή, ενώ για τις ενεργειακές του ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT