3 τρόποι επικοινωνίας που κάνουν κακό στις σχέσεις σας

3 τρόποι επικοινωνίας που κάνουν κακό στις σχέσεις σας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ουσιαστική επικοινωνία είναι απαραίτητη για μια υγιή σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Τα ζευγάρια ενώ επικοινωνούν καθημερινά , ακούν ο ένας τον άλλο, δείχνουν ενδιαφέρον και κατανόηση, δεν χρησιμοποιούν πάντα τις σωστές τεχνικές επικοινωνίας με αποτέλεσμα να αισθάνονται απόσταση. Ανακαλύψτε 3 τεχνικές που όχι μόνο δεν βελτιώνουν την σχέση σας αλλά σας εμποδίζουν να αποκτήσετε οικειότητα, αξιοπιστία και διάρκεια στη σχέση σας.

Εκφοβισμός: Ακούγεται υπερβολικό, αλλά πολλά ζευγάρια χωρίς μερικές φορές να το καταλαβαίνουν χρησιμοποιούν τεχνικές εκφοβισμού προκειμένου να ελέγξουν, να διαχειριστούν ή να ‘τιμωρήσουν’ ο ένας τον άλλο. Όταν σε μια συζήτηση ο ένας από τους δύο απαντάει χωρίς διάθεση για μια υγιή επικοινωνία, είτε αυτοκαταστροφικά, είτε αρνητικά ή μίζερα τότε είναι δύσκολο η κουβέντα να καταλήξει σε κάτι θετικό.

Καθοδήγηση: Πολλές φορές τα ζευγάρια τείνουν να μιλούν ο ένας στον άλλο ξεχνώντας τον ρόλο τους. Προσπαθώντας να βοηθήσουν τον άλλο ή τον εαυτό τους καταλήγουν να καθοδηγούν τον σύντροφό τους σαν να ήταν γονείς, να δίνουν οδηγίες, να υποτιμούν, να ασκούν κριτική, τεχνικές που δεν αρμόζουν σε δύο ανεξάρτητους ενήλικες.

Η γλώσσα του σώματος: Η επικοινωνία δεν αφορά μόνο σε αυτά που λέμε αλλά και στο πως συμπεριφερόμαστε όταν συζητάμε με τον σύντροφό μας. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην επικοινωνία όταν δεν συμβαδίζει με αυτά που λέμε. Έτσι στέλνουμε μπερδεμένα μηνύματα και δημιουργούμε σύγχυση. Καλό είναι να είμαστε ειλικρινείς τόσο σε αυτά που λέμε όσο και σε αυτά που δείχνουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή