Νίκη με ανατροπή ο ΠΑΟ στο Αγρίνιο

Νίκη με ανατροπή ο ΠΑΟ στο Αγρίνιο

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νικηφόρο πρεμιέρα έκανε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, όπου επικράτησε -με ανατροπή- του Παναιτωλικού με 2-1. Σε ένα χορταστικό ματς (τελευταίο της 1ης αγωνιστικής) γεμάτο φάσεις, οι «πράσινοι», που ήταν φανερά καλύτεροι, εκμεταλλεύθηκαν δύο λάθη των αντιπάλων και πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Η ομάδα του Αναστασίου (με Εσιέν στον πάγκο) μπήκε με στόχο ένα γρήγορο γκολ. Πήρε τον έλεγχο του ματς και από το 6’ μέχρι το 9’ είχε τρεις κεφαλιές με Μπεργκ, Καρέλη, Ταυλαρίδη και ένα τετ α τετ του Καρέλη.

Οπως συνέβη και σε προηγούμενα ματς, στην πρώτη φάση του αντιπάλου ο Παναθηναϊκός «μούδιασε» δίνοντας χώρο στον Παναιτωλικό. Στο 16’, ο Κάπελ σούταρε με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ οι Ταυλαρίδης και Κουτρουμπής είδαν την κίτρινη κάρτα μέσα σε τρία λεπτά (24’, 27’). Η ομάδα του Αγρινίου πήρε κι άλλα μέτρα στο τερέν και στο 40’ ο Ουραντά έπεσε ύστερα από μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είδε πέναλτι και ο Πάουλο ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Στιλ απέκρουσε, όμως στο ριμπάουντ πήγε μόνο ο Κάπελ, που έκανε το 1-0 (41’). Στο 45’ ο Στιλ πραγματοποίησε μία ακόμη μεγάλη απόκρουσε σε σουτ του Κάπελ.

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο και στο 48’ ο Μπεργκ απέτυχε να σπρώξει την μπάλα σε κενή εστία ύστερα από σέντρα του Νάνο. Στο 51’ ο Στεφανάκος έδωσε λανθασμένα στον Σουηδό ο οποίος τροφοδότησε τον Καρέλη που ισοφάρισε με προβολή. Οι «πράσινοι» πήραν περισσότερο χώρο κι έκαναν κι άλλες φάσεις (58’, 60’ Καρέλης, 77’ Πράνιτς) και στο 84’ ο Κούσας απέτυχε να διώξει, ο Μπεργκ πήρε την μπάλα και νίκησε τον Στεφανάκο για το 2-1. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στιλ είπε ξανά «όχι», αυτή τη φορά στον Ρουσκουσέδα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78’ Ρουσκουσέδα), Μαρκόβσκι, Μπεχεράνο, Πάουλο (75’ Καμαρά), Ουάρντα (86’ Βιγιαφάνες).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (74’ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (74’ Πέτριτς), Καρέλης (83’ Καλτσάς), Μπεργκ.

• Προβληματισμό σκόρπισε στον ΠΑΟΚ η ισοπαλία στην πρεμιέρα με αντίπαλο την SKODA Ξάνθη.

Ο Ιγκορ Τούντορ ετοιμάζει τα πλάνα του για τη ρεβάνς με την Μπρόντμπι, την ερχόμενη Πέμπτη, χωρίς τον Γόικο Τσίμιροτ (υπέστη θλάση βαριάς μορφής στον προσαγωγό και θα μείνει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για περισσότερους από δύο μήνες). Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ειδοποιήθηκε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της ομάδας.

• Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν η δημιουργία ρηγμάτων στη μαζική άμυνα του Πανιώνιου. Με κορυφαίους τον Κώστα Φορτούνη και τον Τζίμι Ντουρμάζ, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-0 και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο αγώνα της 2ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Βοιωτία. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο Ολυμπιακός απέρριψε πρόταση της Τζένοα για τον Αρτούρ Μασουακού.

• Η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στην Ξάνθη, μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα του Σαββάτου και τη νίκη εναντίον του Πλατανιά με 3-0. Ο τραυματίας Ραφίκ Τζεμπούρ δεν υπολογίζεται καθώς υπέστη θλάση. Ο τραυματισμός του Αλγερινού οδηγεί τη διοίκηση της ΑΕΚ στην απόφαση να προχωρήσει σε μεταγραφή κεντρικού επιθετικού.

• Σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού βρίσκονται στον Ατρόμητο καθώς ο τραυματισμός του Πάπε Εμπόου αποδείχθηκε σοβαρός.

• Στην ενίσχυση της επιθετικής γραμμής στοχεύουν στον Αστέρα Τρίπολης και το πρώτο όνομα στη λίστα του Στάικου Βεργέτη είναι του Ερικ Μορένο ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Παναιτωλικό.

•Στη Βέροια ενέταξαν στο έμψυχο δυναμικό τον σομαλικής καταγωγής, με διαβατήριο Νορβηγίας, Αμπντεσλάμ Ιπραΐμ ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή