Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Λαϊκής Ενότητας για τους φόρους στην ακίνητη περιουσία

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Λαϊκής Ενότητας για τους φόρους στην ακίνητη περιουσία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πεδίο της φορολογίας μεταφέρεται η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκής Ενότητας. Την αρχή έκανε το νεοσύστατο κόμμα της αριστεράς, κατηγορώντας τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη ότι «ψεύδεται όταν λέει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα "γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός", αφού από τη φύση του είναι δημευτικός για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες, ιδιαίτερα για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα».

Το «γάντι» σήκωσε αμέσως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι: «Το να επιλέγει την οδό της κριτικής στην αντίθετη άποψη είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολιτικού φορέα. Η επιλογή όμως της παραπληροφόρησης, του ψέματος και των προσωπικών επιθέσεων δημιουργεί σίγουρα ερωτήματα, για έναν νέο φορέα σαν τη Λαϊκή Ενότητα».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός αναφέρει επίσης ότι: «Δεν μίλησα ποτέ και πουθενά ως αναπληρωτής υπουργός για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ξεκαθάρισα ότι το 2015 και το 2016 το ύψος του θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, δηλαδή 2,65 δισ. Το 2016, θα αγωνιστούμε η εσωτερική του δομή και λειτουργία να τον κάνει πιο δίκαιο και αναλογικό. Λέει λοιπόν ψέματα η Λαϊκή Ενότητα και πρέπει να αποδείξει τα αναγραφόμενά της».

Η διαμάχη συνεχίσθηκε και για το αφορολόγητο όριο, με τη Λαϊκή Ενότητα να υποστηρίζει την καθιέρωση προοδευτικότητας φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων, την αύξηση αριθμού φορολογικών κλιμακίων, το αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Ο κ. Αλεξιάξης «πιάστηκε» από το τελευταίο σημείο και ανταπάντησε: «Προκαλεί τουλάχιστον ερωτήματα η εξαγγελία τους για αφορολόγητο 12.000 σε τετραμελή οικογένεια, γιατί τώρα (σε μισθωτούς και συνταξιούχους) ισχύει οικογενειακό αφορολόγητο 19.000 (9.500 για κάθε σύζυγο)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT