Αγορά επτά πλοίων από τη Seanergy Maritime

Αγορά επτά πλοίων από τη Seanergy Maritime

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για την απόκτηση επτά φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου προχωράει η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy Maritime Holdings Corp., σε μια κίνηση που επί της ουσίας σηματοδοτεί την επάνοδό της στην αγορά, μετά τις σημαντικές ζημίες των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης στην αγορά Nasdaq της Νέας Υόρκης, το κόστος της σχετικής συμφωνίας υπολογίζεται σε 160,5 εκατ. ευρώ (183 εκατ. δολάρια). Συνολικά προβλέπεται η απόκτηση πέντε πλοίων του μεγαλύτερου τύπου Capesize και άλλων δύο πλοίων τύπου Supramax. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο στόλος της εταιρείας θα απαρτίζεται από οκτώ φορτηγά πλοία, με συνολική χωρητικότητα 1,1 εκατ. τόνων dwt, ενώ η μέση ηλικία τους υπολογίζεται σε 7,1 έτη.

Η διοίκηση της Seanergy προτίθεται να ναυλώνει τα πλοία στη spot αγορά, διατηρώντας έτσι τον μέγιστο βαθμό ευελιξίας, ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται τυχόν ανοδικές τάσεις στην αγορά ξηρού φορτίου. Το κόστος της σχετικής επένδυσης πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με τραπεζικό δανεισμό και ιδιωτική τοποθέτηση των μετόχων, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που ήδη έχει εγκρίνει τη συναλλαγή, εκτιμά ότι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings, κ. Σταμάτης Τσαντάνης, τόνισε ότι με την εξαγορά αυτή, η εταιρεία αποκτά το μέγεθος που θα της επιτρέψει να επωφεληθεί των θετικών προοπτικών της αγοράς ξηρού φορτίου και ιδίως εκείνης των πλοίων Capesize. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Τσαντάνης, στόχος της εταιρείας είναι να επενδύσει και σε άλλα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, αναπτύσσοντας περαιτέρω τον στόλο της και μεγιστοποιώντας τα έσοδά της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT