Τηλεμαχίες προτείνει ο κ. Στ. Θεοδωράκης

Τηλεμαχίες προτείνει ο κ. Στ. Θεοδωράκης

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διοργάνωση τηλεοπτικών μονομαχιών πρότεινε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, προκαλώντας μεμονωμένα τους κ. Αλ. Τσίπρα και Ευ. Μεϊμαράκη σε τετ α τετ πολιτικές αναμετρήσεις, με την παρουσία βέβαια δημοσιογράφων. Παράλληλα, δε, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ανοιχτός να συζητήσει δημοσίως –με την ίδια μορφή του απευθείας διαλόγου– και με οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό τον προκαλέσει, χωρίς να εξαιρεί όχι μόνο την κ. Φώφη Γεννηματά, αλλά ακόμη και τον Παν. Λαφαζάνη.

Το σκεπτικό του κ. Θεοδωράκη, όπως το εξήγησε σε δήλωσή του, είναι ότι ουδέποτε τα ντιμπέιτ όπως γίνονταν μέχρι σήμερα δεν προσέφεραν ουσιαστική ενημέρωση στους ψηφοφόρους. «Οι παράλληλοι μονόλογοι επτά ή οκτώ πολιτικών αρχηγών δεν έβγαλαν ποτέ κανένα αποτέλεσμα, διότι απλούστατα ο καθένας παπαγάλιζε με ξύλινη γλώσσα τις προκάτ απαντήσεις που του είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες του», τόνισε και πρότεινε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς «να συναινέσουν επιτέλους στη διεξαγωγή τηλεοπτικών διαλόγων με τη δυνατότητα απευθείας συζήτησης του ενός αρχηγού με τον άλλο, όπως δεκαετίες τώρα γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες δημοκρατίες».

Η πρόσκληση-πρόκληση του κ. Θεοδωράκη δεν έγινε τυχαία, καθώς ο ίδιος εκτιμά ότι τούτη τη φορά ο θεσμός του ντιμπέιτ θα επανέλθει μεν, αλλά με την παλιά γνωστή δομή του. Δηλαδή, με την ταυτόχρονη παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών και τους γνωστούς μονολόγους. Σε μια τέτοια περίπτωση, συνεργάτες του διευκρίνιζαν βέβαια ότι ο κ. Θεοδωράκης θα μετάσχει, αλλά ενέμεναν στην ανάγκη να αλλάξουν οι όροι της συζήτησης προκειμένου να γίνει ένας κανονικός διάλογος και να υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού των απόψεων κάθε πολιτικού αρχηγού από τους αντιπάλους του. Και για να γίνει αυτό, όπως τόνιζαν, θα πρέπει επιτέλους «να αφεθούν οι δημοσιογράφοι να ορίσουν πώς θα γίνει η συζήτηση και όχι τους όρους να τους επιβάλουν τα κόμματα».

Παράλληλα, σε συνέντευξη που έδωσε (Αlpha) ο κ. Θεοδωράκης έκανε γνωστό ότι μίλησε το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε να εφαρμοστεί κατά γράμμα το Σύνταγμα προκειμένου μετά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως ορίζει το άρθρο 37. «Ας έρθουν όποιοι θέλουν, αλλά το Σύνταγμα δεν μπορεί να παραβιάζεται από τις διαθέσεις του καθενός», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Θεοδωράκη για την απροθυμία του κ. Τσίπρα να μετάσχει σε μια τέτοια σύσκεψη.

Σε ερώτηση, τέλος, για τον στόχο του κόμματός του στις εκλογές είπε ότι επιθυμεί «το Ποτάμι να γίνει ρυθμιστής της επόμενης κυβέρνησης» και τόνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει 6%, 7% ή 8%», υπονοώντας έτσι ότι ο πήχυς επιτυχίας που έχει βάλει είναι διψήφιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT