Γεννηματά: Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, δύο όψεις του ιδίου νομίσματος

Γεννηματά: Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, δύο όψεις του ιδίου νομίσματος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατηγική τρίτου πόλου, με σκοπό να αναδείξει ότι όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου στοιχίζονται πλέον πίσω από τη γραμμή που εξαρχής είχε χαράξει το ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ως «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» και επισήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πλέον αναστροφή του κλίματος για το ΠΑΣΟΚ καθώς παρατηρούνται, όπως είπε, εισροές ψηφοφόρων και από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πλέον χώρο ο οποίος «λεηλατείται» από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Τάχθηκε υπέρ της διακυβέρνησης της χώρας από κυβέρνηση «με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι, σε αυτή την περίπτωση, στο σχήμα θα συμμετείχε και το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση αυτή της κ. Γεννηματά είναι ίσως μια από τις θέσεις που υπάρχουν στη Χαρ. Τρικούπη με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή μεταξύ των στελεχών του κόμματος. Κάτι που διεφάνη και κατά την κοινή συνεδρίαση των οργάνων το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου άπαντες συμφώνησαν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και οφείλει να συμβάλει με την τεχνογνωσία την οποία έχει αποκτήσει σε μια μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας, με βασικό όρο τη συμμετοχή και των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεννηματά χθες έκανε και μια πρόταση για την άμεση αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων ύψους 800 εκατ. ευρώ τα οποία, όπως είπε, λιμνάζουν, ωστόσο με τη συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ μπορούν να δημιουργήσουν 140.000 θέσεις εργασίας.

Στο μέτωπο της απόπειρας διεύρυνσης, η κ. Γεννηματά είπε ότι στο διάστημα το οποίο απομένει ώς τις εκλογές δεν υπάρχει χρόνος για διαμόρφωση νέου φορέα και έκανε λόγο για «προεκλογική συμπόρευση αυτών των δυνάμεων».

Εν προκειμένω, οι συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ προχωρούν, ενώ η εκλογική συμπόρευση με το ΚΙΔΗΣΟ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη λόγω των αντικρουόμενων απόψεων που υπάρχουν σε σειρά καίριων θεμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή