Τζάμπολ στο τουρνουά Ακρόπολις

Τζάμπολ στο τουρνουά Ακρόπολις

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίλογο με τα ενθαρρυντικότερα συμπεράσματα της προετοιμασίας της για τον βαθμό ετοιμότητας που θα έχει στο Ευρωμπάσκετ, καλείται να… γράψει η Εθνική ομάδα στο τουρνουά «Ακρόπολις» που αρχίζει σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο, με τη συμμετοχή της Ολλανδίας, της Τουρκίας και της Λιθουανίας.

Πρώτοι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας (21.15), θα είναι οι Ολλανδοί, τους οποίους θα αντιμετωπίσει στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο Ζάγκρεμπ (10/9) και η καλύτερη δυνατή απόδοση που αναμένεται να δείξουν θα είναι χρήσιμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων από την Εθνική. Με τη συμπλήρωση 26 ημερών προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένων και των έξι φιλικών αγώνων, το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής αναμένει να διαπιστώσει τρία βασικά στοιχεία στη βελτίωση της απόδοσης που αναμένεται να έχουν οι 12 παίκτες, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για το Ευρωμπάσκετ.

Η σταθερότητα στην αμυντική αποτελεσματικότητα, η επιθετική ομοιογένεια και οι συνεργασίες στην εκτέλεση των συστημάτων, καθώς και η αύξηση της διάρκειας στα χρονικά διαστήματα καλής απόδοσης, αποτελούν τα σημεία αναφοράς για τα συμπεράσματα που θα εξαγάγει ο Φώτης Κατσικάρης από τους τρεις αγώνες του «Ακρόπολις». Η προπώληση των εισιτηρίων έχει δείξει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των φιλάθλων να πάνε στο ΟΑΚΑ, όπου στον πρώτο αγώνα θα παίξουν Τουρκία-Λιθουανία (19.00).

«Οχι» από Τζόρνταν

Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν θα έρθει στην Ευρώπη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, για να παραβρεθεί στην τελετή εισαγωγής εννέα «αστέρων» του παγκοσμίου μπάσκετ στο Hall Of Fame της FIBA που θα πραγματοποιηθεί, μία ημέρα πριν από την ολοκλήρωση του Ευρωμπάσκετ (20/9), στη γαλλική πόλη Λιλ.

Ο Λιθουανός Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις, ο Γάλλος Αντουάν Ριγκοντό και ο Ρώσος Βλαντιμίρ Τσατσένκο, θα είναι οι τιμώμενοι βετεράνοι παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

• Στο Καρπενήσι για το στάδιο της προετοιμασίας που αφορά τη φυσική κατάσταση, θα βρίσκονται οι παίκτες του Παναθηναϊκού, μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, θα ενταχθεί άμεσα ο Αμερικανός σέντερ Πάτρικ Γιανγκ που ήρθε χθες στην Αθήνα και είχε την πρώτη γνωριμία του με τον νέο προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Παράλληλα, η Κηφισιά ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ, Τζέροντ Στίγκερς (23 χρ., 1.95), ενώ στα Τρίκαλα, ο Βρετανός Οβι Σόκο (24χρ., 2.01), θα καλύψει τη θέση του φόργουορντ και θα είναι συμπαίκτης με τον συμπατριώτη του, Τζάστιν Ρόμπινσον που έπαιξε πέρυσι στον Κολοσσό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT