Aνοιχτοί ορίζοντες

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Match racing, fleet racing και αγώνες Κλασικών Σκαφών: έννοιες που μέχρι πρόσφατα έμοιαζαν να αφορούν ένα ειδικό κοινό, εξελίσσονται και αποτελούν μια από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες τάσεις του ελληνικού θέρους, με διεθνή εμβέλεια.

Η αυλαία άνοιξε με το Sani Cup στο Sani Resort της Χαλκιδικής, με τη συναρπαστική εμπειρία ενός match racing, μιας ιστιοδρομίας για δυνατούς «παίκτες», με μονομαχίες one to one μεταξύ ισοδύναμων σκαφών, σε έναν περιορισμένο και στενό θαλάσσιο στίβο, όπου κάθε μανούβρα και λάθος μετράνε. Με πρωταγωνιστές διακεκριμένους Έλληνες και Ευρωπαίους ιστιοπλόους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, να διαγωνίζονται λίγα μόλις μέτρα από την προβλήτα της Sani Marina, μυηθήκαμε στην ορολογία και το σασπένς μιας πρωτόγνωρης θαλάσσιας περιπέτειας, βλέποντας περισσότερα από 130 εικοσάλεπτα matches που έκοβαν την ανάσα και απολαμβάνοντας στο ενδιάμεσο το ολόφρεσκο ψάρι του Αλέξη και τα αχτύπητα ελληνικά πιάτα του Χρύσανθου Καραμολέγκου στην αγαπημένη Ντομάτα.  

Aνοιχτοί ορίζοντες-1

Ο Στρατής Ανδρεάδης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Corfu Classic Yacht Race.

Aνοιχτοί ορίζοντες-2

H γυναικεία ομάδα της Camilla Ulrikkeholm στο Sani Cup, στη Χαλκιδική. 

Aνοιχτοί ορίζοντες-3

Ο Φωκίων Ζησιάδης, Αντιπρόεδρος του Sani Resort, και o Λεωνίδας Ζησιάδης, Executive Producer του Sani Cup.

 

Ένα μήνα αργότερα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το Corfu Classic Yacht Race, σε διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, με τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας (Ν.Ο.Ε.) και την επιτυχημένη ομάδα του Spetses Classic Yacht Regatta. Πέρα από το ενδιαφέρον για τους αγωνιζόμενους –καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στα αθλητικά δρώμενα του Ιονίου και της Αδριατικής– το να βρίσκεσαι ανάμεσα στα απαράμιλλης ομορφιάς Κλασικά Σκάφη, Spirit of Tradition και Σύγχρονα Κλασικά σκάφη, απολαμβάνοντας ιστιοδρομίες με φόντο το Παλαιό Φρούριο και την Κέρκυρα, αλλά και τους αγώνες μικρών λατινιών και καϊκιών, είναι μια εμπειρία δυνατή και απολύτως ελληνική. Επιπλέον, το Corfu Classic Υacht Race ήταν η αφετηρία για το 1ο Σιρκουί Κλασικών & Παραδοσιακών Σκαφών, με ένα ομαδικό πλου που ακολούθησε τον αγώνα με σκοπό την ανακάλυψη των θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας. Ενδιάμεσος σταθμός οι Σπέτσες, με τη Spetses Classic Yacht Regatta, που πραγματοποιήθηκε 18-21 Ιουνίου, για πέμπτη χρονιά, με καταληκτικό προορισμό τη Σύρο.

DEEP BLUE

Το design βυθίζεται στο μπλε της θάλασσας  και του ουρανού

Aνοιχτοί ορίζοντες-4

Τραπεζάκι της εταιρίας Cappellini, Γιάννης Δελούδης.

Aνοιχτοί ορίζοντες-5

Χαλί Blue China White, της εταιρίας GAN, Γιάννης Δελούδης.

Aνοιχτοί ορίζοντες-6

Βάζο Illusia, Roche Bobois.

Aνοιχτοί ορίζοντες-7

Καλοκαίρι του Γιάννη Μόραλη, σε μεταξοτυπία, Zoumboulakis Galleries

 

Aνοιχτοί ορίζοντες-8

Σουπλά του Gaetano Pesce, Zoumboulakis Galleries. 

Aνοιχτοί ορίζοντες-9

Πολυθρόνα D.153.1 Gio Ponti Collection, της εταιρίας Molteni & C, Άβαξ.

Aνοιχτοί ορίζοντες-10

Πολυθρόνα Roll, με μαξιλάρια σε σχέδιο της Patricia Urquiola, της εταιρίας Kettal, Room Service

 

 

Aνοιχτοί ορίζοντες-11

Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική ―www.ekies.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή