Ο γύρος του κόσμου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην πρώτη φορά που ο Βραζιλιάνος Carlos Souza πήγε στη Ρώμη ήταν τέλη του ’78. Αστέρι του modeling, ο σημερινός brand ambassador του Valentino είχε γνωρίσει το σχεδιαστή στο καρναβάλι στο Ρίο και δέχτηκε να γίνει κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια του. «Ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά από τα γιασεμιά στους δρόμους», δήλωσε πρόσφατα ο Souza. Ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του οίκου την εποχή που ο Valentino έντυνε την Jackie, τη Sophia Loren και την Barbra Streisand, και κάθε μέρα κρατούσε λεπτομερές ημερολόγιο από τα ταξίδια του – τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, το καλύτερο πρωινό της ζωής του. «Όταν ήρθε το Instagram, ήταν πια εύκολο να ανεβάζεις φωτογραφίες. Ήταν σαν να ταξίδευα παρέα με όσους με ακολουθούν». Με βάση αυτό το υλικό κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αssouline ο οδηγός #Carlos’s Places, με όλες τις μυστικές διευθύνσεις του. Mια βραδιά στο Fasano του Σάο Πάολο ή στο Αμάλφι, το σπαγγέτι στο εστιατόριο Al Moro στη Ρώμη και το καταφύγιό του έξω από το Ρίο. «Η ζωή μου είναι σαν δέντρο», λέει ο ίδιος. «Οι ρίζες μου είναι πάντα στη Βραζιλία, αλλά τα κλαδιά μου είναι στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτά μάτια να δεις».

Ο γύρος του κόσμου-1
Ο γύρος του κόσμου-2
Ο γύρος του κόσμου-3
Ο γύρος του κόσμου-4
Ο γύρος του κόσμου-5

Côte d'Azur, Μαλαισία και Άμπου Ντάμπι, από το box set της Taschen

Ο γύρος του κόσμου-6
Ο γύρος του κόσμου-7
Ο γύρος του κόσμου-8

Αυτός είναι ο κανόνας και της πιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής στήλης στον κόσμο. «Tα ταξίδια δεν χρειάζεται να είναι πάντα μεγάλα για να μένουν στο μυαλό», εξηγεί η Barbara Ireland, υπεύθυνη χρόνια των αφιερωμάτων 36 Hours των New York Times. «Τριάντα έξι ώρες είναι αρκετές». Και ο νέος οδηγός NYT. 36 Hours. World (3/36/365) από τις εκδόσεις Taschen –που από το 2011 αναδημοσιεύουν σταθερά τη στήλη σε σχετικούς οδηγούς– τα έχει όλα. Τρεις τόμοι με προτάσεις για ταξίδια διάρκειας 36 ωρών σε 365 προορισμούς στον κόσμο. Δεκατέσσερις νέες πόλεις που δεν περιλαμβάνονταν στους μέχρι τώρα δημοσιευμένους οδηγούς, πάνω από 1.500 εστιατόρια και 1.000 ξενοδοχεία, με μια έξυπνη οργάνωση που διευκολύνει την αναζήτηση. Υλικό ονείρου!

PHOTOS: COPYRIGHT CARLOS SOUZA, ED ALCOCK FOR THE NEW YORK TIMES, DAVID SHRIGLEY

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή