Αύξηση μεγεθών για ΟΛΠ, και ΟΛΘ

Αύξηση μεγεθών για ΟΛΠ, και ΟΛΘ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο της τάξεως του 130,5% σημείωσαν τα κέρδη μετά από φόρους του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς), καθώς ανήλθαν σε 7,6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,3 εκατ. ευρώ, κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή είχε η σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 3,6 εκατ. ευρώ, ή 7,34% σε 45,2 εκατ. ευρώ, από 48,8 εκατ. ευρώ.

Η μείωση αυτή οφείλεται στην πτώση κατά 5% των αμοιβών προσωπικού και από τον περιορισμό διαφόρων δαπανών συντήρησης και επισκευής. Τα συνολικά έσοδα του ΟΛΠ υποχώρησαν κατά 2,9% σε 48,7 εκατ. ευρώ, παρότι υπήρξε μεγάλη μείωση στις εργασίες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι).

Η πτώση αυτή αντισταθμίστηκε εν μέρει από την άνοδο των λοιπών λειτουργικών εσόδων κατά 5,9 εκατ. ευρώ. Σημαντική, τέλος, ήταν και η άνοδος των χρηματικών διαθεσίμων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 40,4% σε 62,5 εκατ. ευρώ, έναντι 44,5 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις κατέγραψαν τα βασικά οικονομικά μεγέθη του ΟΛΘ (Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης), καθώς ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε οριακά σε 26,6 εκατ. ευρώ (από 26,3 εκατ. ευρώ), ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 14,6 εκατ. ευρώ, από 14 εκατ. ευρώ. Πάντως, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν σε 9,95 εκατ. ευρώ, έναντι 10,4 εκατ. ευρώ, κατά το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT