Shannyn Sossamon: Το ‘It-Girl’ του κινηματογράφου

Shannyn Sossamon: Το ‘It-Girl’ του κινηματογράφου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Shannyn Sossamon είναι από εκείνες τις σταρ που έγιναν διάσημες μέσα σε μια μέρα. Στα 22 της χρόνια έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο πλευρό του Heath Ledger στην ταινία ‘A Knight’s Tale’ και μετά ακολούθησαν επιτυχημένες ταινίες και συνεργασίες. Η καριέρα της έδειχνε να έχει ανοδική πορεία μέχρι που έμεινε έγκυος και αποσύρθηκε από την μεγάλη οθόνη. Πλέον η πολυτάλαντη ηθοποιός επιστρέφει δυναμικά αλλά σταδιακά μέσα από επιτυχημένους τηλεοπτικούς ρόλους, όπως στο ‘Wayward Pines’ και το ‘Sleepy Hollow’ αλλά και κινηματογραφικούς.

Στην πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Nylon, η Sossamon παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ποτέ προετοιμασμένη για την δημοσιότητα και την προσοχή που της επιφύλασσε το κινηματογραφικό κοινό. «Δεν ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο και ουσιαστικά δεν το ήθελα κιόλας κατά κάποιο τρόπο. Φυσικά είναι μια εκπληκτική δουλειά και προνομιούχα, δεν παραπονούμαι. Απλά χρειάζομαι να είμαι πιο ρεαλίστρια και να ξέρω πάντα ποιος είναι ο στόχος μου και τι θέλω».

Όσον αφορά στον ερχομό του γιου της, η ηθοποιός λέει χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να φανταστεί την ζωή της χωρίς αυτόν: «Ο γιος μου είναι ευλογία για μένα, είναι η χαρά της ζωής μου και η αδερφή ψυχή μου. Εκείνος με έκανε να δω τον εαυτό μου και να αλλάξω τη ζωή μου. Έγινε την κατάλληλη στιγμή και ήταν ένα δώρο για μένα».

Η Shannyn αποφάσισε να επιστρέψει μπροστά από τις κάμερες μετά από διάφορες καλλιτεχνικές αναζητήσεις και ενασχολήσεις με την συγγραφή, την σκηνοθεσία και τη μουσική. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θέλω να κάνω κάτι τέτοιο πάλι» λέει η ηθοποιός τονίζοντας ότι «η επιθυμία είναι απαραίτητη για να κάνουμε κάτι που αξίζει». Η Sossamon εξάλλου, όπως λέει χαρακτηριστικά «είμαι δημιουργικός άνθρωπος, οπότε κάνω πολλά πράγμτα που μπορούν να μου αποσπάσουν την προσοχή. Αλλά η υποκριτική είναι κάτι που νιώθω ότι ήμουν προορισμένη για να κάνω. Θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα επάγγελμα που με επέλεξε και όχι κάτι που επέλεξα εγώ  και πλέον το παίρνω πολύ στα σοβαρά».

Φέτος, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα θρίλερ, το Sinister 2, και παρόλο που στην αρχή ήταν διστακτική να υποδυθεί ένα ρόλο με πολύ ‘άγχος, ανησυχία και φόβο» τελικά ο σκηνοθέτης Ciarán Foy ήταν εκείνος που την έπεισε να δεχτεί τον ρόλο: «Καταλάβαινα τις σκέψεις του και το πάθος του να φτιάξει μια ιστορία που έχει νόημα. Ήθελε ο φόβος να πηγάζει από την ιστορία, κάτι που με ενθουσίασε». Εξάλλου, όπως λέει «θέλω να κάνω περισσότερες ταινίες γιατί μου αρέσει το γεγονός ότι τελειώνουν», χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να ασχοληθεί στο μέλλον με κάτι διαφορετικό: «Γράφω και θα μου άρεσε να σκηνοθετήσω κάποια στιγμή για να μετατρέψω αυτά που πηγάζουν από την φαντασία μου σε κάτι που κάποιος θα ήθελε να παρακολουθήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή