Τελετές παραδόσεων-παραλαβών με αιχμές και χιούμορ

Τελετές παραδόσεων-παραλαβών με αιχμές και χιούμορ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έλειψαν οι αιχμές κατά τη διάρκεια των τελετών παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων στα στελέχη της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης. Στην πλειονότητα των τελετών, ωστόσο, η διαδικασία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε τον υπηρεσιακό υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη για όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε «τυχερός» που παραδίδει στον κ. Μολυβιάτη, «έναν άνθρωπο με μεγάλη πείρα, πατριώτη και υπεύθυνο πρόσωπο που το γνωρίζει όλη η χώρα». Από την πλευρά του ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε τη βούλησή του να διαχειριστεί τα τρέχοντα ζητήματα και να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας, παρά το σύντομο της θητείας του. «Θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω κάθε ευκαιρία και κάθε δυνατότητα για να προωθήσω τα συμφέροντα και τις πάγιες θέσεις της χώρας μας. Για να αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε απειλή ήθελε προκύψει για τα συμφέροντά μας αυτά».

Στο υπουργείο Εσωτερικών τον κ. Νίκο Βούτση διαδέχθηκε ο καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών, διευκρίνισε ότι «μπορεί η κυβέρνηση αυτή να μην έχει δυνατότητα πολιτικών αποφάσεων, ωστόσο θα δρομολογήσει όλα τα επείγοντα ζητήματα». Ο ίδιος κάλεσε, επίσης, όλα τα κόμματα «να δώσουν τέλος στην πολιτική αστάθεια».

Με «αιχμές» παρέδωσε στον νέο αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Ελπίζω να μη ζήσετε την κόλαση που έζησα εγώ», είπε αναφερόμενη στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από μερίδα του πληθυσμού οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν «εσωτερική υπόθεση», αφού υπηρεσιακός υπουργός ορίστηκε ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο υπηρεσιακός υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Παρασκευόπουλο για τη συνεργασία τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ύστερα από 22 μέρες η τελετή αυτή θα έχει αντίστροφη φορά».

Στο υπουργείο Παιδείας, ο μέχρι πρότινος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς καλωσόρισε τη Φρόσω Κιάου. «Είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα είπε», προσθέτοντας ότι «μένουμε στην υπηρεσία της και πάμε για το επόμενο βήμα».

Το χιούμορ κυριάρχησε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο ΠΑΠΕΝ, όπου ο Πάνος Σκουρλέτης παρέδωσε στον Γιάννη Γκόλια. «Θα έχετε ένα ρεκόρ. Θα καθίσετε λιγότερες μέρες από εμένα», αστειεύτηκε ο κ. Σκουρλέτης. «Καλώς ή κακώς υπογράφηκαν συμφωνίες, έγιναν εκλογές. Αυτά θα κριθούν. Εγώ είμαι εδώ για να εξασφαλίσω ότι η χώρα θα πάει ομαλά σε εκλογές. Οι κινήσεις μας θα έχουν την ελάχιστη δυνατή πολιτική δέσμευση», απάντησε ο κ. Γκόλιας.

Φορτισμένο συναισθηματικά ήταν το κλίμα στο υπουργείο Τουρισμού, όπου την Ελενα Κουντουρά διαδέχθηκε η νέα υπηρεσιακή υπουργός Αλκηστις Πρωτοψάλτη. «Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσω να κάνω για την Ελλάδα αυτό που κάνω 40 χρόνια μέσα από τη μουσική και την τέχνη μου», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή