Πώς μπορούν να εξοικονομηθούν 3 δισ. ετησίως

Πώς μπορούν να εξοικονομηθούν 3 δισ. ετησίως

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ ετησίως μπορούν να εξοικονομήσουν οι εισηγμένες στο γερμανικό χρηματιστήριο εταιρείες, από τις δαπάνες που καταβάλλουν για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών CBRE, οι γερμανικές εταιρείες καταβάλλουν το ποσό των 30 δισ. ευρώ ετησίως για τη διαχείριση των ακινήτων τους. Το ποσό αυτό αφορά κόστος συντήρησης, επισκευές, καταβολή ενοικίων και ασφαλιστικές εισφορές. Ωστόσο, όπως αναφέρει η CBRE, τουλάχιστον το 10% των δαπανών αυτών, ή περίπου 3 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ετησίως μέσω της συγκέντρωσης των σχετικών αναγκών σε μία υπηρεσία. Στο επίκεντρο των σχετικών κινήσεων θα μπορούσαν να βρεθούν αρκετές κινήσεις, όπως π.χ. η βελτίωση της διαχείρισης των ακινήτων. Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι η υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ενεργειακής διαχείρισης μπορεί να εξοικονομήσει έως 25% των συνολικών δαπανών ενέργειας των κτιρίων. Επίσης, συνιστάται η ενοποίηση χώρων, μεγιστοποιώντας έτσι την αποδοτικότητα των κτιρίων που κατέχει κάθε εταιρεία, μειώνοντας τις δαπάνες και ενισχύοντας τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της.

Σημαντικό είναι επίσης το να επιλέγονται αποδοτικές τοποθεσίες για την εγκατάσταση μιας επιχείρησης, ιδίως αν αυτές παραμένουν εν γένει ελκυστικές για τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται σωστή πρακτική η κατοχή ξεχωριστών εγκαταστάσεων/ακινήτων για την έδρα της επιχείρησης, τις διοικητικές λειτουργίες και τις υποστηρικτικές εργασίες. Οπως αναφέρει η CBRE, οι γερμανικές επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν την κερδοφορία τους τουλάχιστον κατά 5%, αν υιοθετήσουν μια συγκεκριμένη στρατηγική για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή