Αγγλία: υψηλή ζήτηση από σούπερ μάρκετ

Αγγλία: υψηλή ζήτηση από σούπερ μάρκετ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ζήτηση μεταξύ των επενδυτών ακίνητης περιουσίας εμφανίζουν τα σούπερ μάρκετ στη Μεγ. Βρετανία. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της BNP Paribas Real Estate, οι αγορές ακινήτων που στεγάζουν σούπερ μάρκετ βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο σημείο τους από το τρίτο τρίμηνο του 2007. Ειδικότερα, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι συναλλαγές ανήλθαν σε 5,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, κατά το δεύτερο τρίμηνο, το ποσό αυτό διαμορφώθηκε σε 5,1 δισ. ευρώ, το υψηλότερο που καταγράφεται από το τρίτο τρίμηνο του 2007, όταν και η αξία των συναλλαγών είχε ανέλθει σε 5,4 δισ. ευρώ.

Κύριος τροφοδότης της ανόδου αυτής ήταν η δραστηριότητα πώλησης και επαναμίσθωσης των σούπερ μάρκετ από τις μεγάλες αλυσίδες, η οποία έχει επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν κατά την περίοδο πριν από την οικονομική κρίση. Μεγάλο ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη έχουν διαδραματίσει οι μεγάλες αλυσίδες της χώρας, οι οποίες κατέγραψαν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Κατά το εν λόγω διάστημα, οι πωλήσεις βελτιώθηκαν, καθώς οι αλυσίδες υιοθέτησαν επιθετική τιμολογιακή πολιτική σε απάντηση προς τις γερμανικές εκπτωτικές αλυσίδες Aldi και Lidl.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT