Σύντομα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκκρεμότητες του ΤΑΙΠΕΔ

Πληθώρα εκκρεμοτήτων έχει συσσωρευθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με τη διευθέτηση διαφόρων υποθέσεων που σχετίζονται με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Κατ’ αρχάς, έως το τέλος Σεπτεμβρίου –και με την επικείμενη προεκλογική περίοδο να λειτουργεί ανασταλτικά– θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί αρκετές υποθέσεις πώλησης ακινήτων που έχουν αποκτηθεί μεν από τους επενδυτές μέσω του προγράμματος των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτή η αποδέσμευση των ακινήτων προς τους νέους κατόχους. Αιτία το γεγονός ότι σε πολλά εξ αυτών εξακολουθούν να μένουν ένοικοι που αρνούνται να αποχωρήσουν, ακόμα κι αν δεν πληρώνουν κάποιο ενοίκιο. Παράλληλα, στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η κατάρτιση ενός πλήρους καταλόγου με τα ακίνητα που ελέγχει το Δημόσιο συνολικά, ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή άλλους φορείς. Η σχετική λίστα θα πρέπει να είναι έτοιμη, προκειμένου να παρουσιαστεί στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών εντός του Σεπτεμβρίου. Σημειωτέον ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος του νέου μνημονίου, προβλέπεται και η μεταφορά εντός του προσεχούς μήνα επιπλέον 45 ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ. Στα 18 από τα εν λόγω ακίνητα θα μεταφερθούν προς το Ταμείο τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα, ενώ στα υπόλοιπα 27 ακίνητα θα μεταφερθούν τα δικαιώματα διαχείρισης.

Το εμπορικό κέντρο του Βοτανικού

Στις 4 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της «Μπάμπης Βωβός», προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την απόσχιση και εισφορά του κλάδου που αφορά στην ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, στην κατά 100% θυγατρική εταιρεία Alpha Επενδυτικής Περιουσίας Ελαιώνα Α.Ε. Η σχετική απόφαση επρόκειτο να ληφθεί εντός της εβδομάδας στις 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο σχετικής έκτακτης συνέλευσης, ωστόσο δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία. Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση αυτή της εισφοράς του εμπορικού κέντρου στη θυγατρική εταιρεία αποτελεί ένα από τα βήματα που περιλαμβάνει το σχέδιο «σωτηρίας» της εισηγμένης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί μεταξύ των πιστωτών και της διοίκησης της εταιρείας και με βάση σχετική, θετική δικαστική απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT