Θετικός απολογισμός του Ιδρ. Στ. Νιάρχος για τις κινητές ιατρικές μονάδες

Θετικός απολογισμός του Ιδρ. Στ. Νιάρχος για τις κινητές ιατρικές μονάδες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολογισμό ορισμένων δράσεων παρουσίασε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με αφορμή την ολοκλήρωση του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, οι κινητές ιατρικές μονάδες έχουν ήδη από το 2014 έως σήμερα επισκεφθεί δεκατρία απομακρυσμένα νησιά (Καστελόριζο, Αμοργό, Κάσο, Αστυπάλαια, Ψαρά, Φούρνους, Θύμαινα, Πάτμο, Φολέγανδρο, Λειψούς, Νίσυρο, Τήλο και Σέριφο) εξυπηρετώντας συνολικά 6.040 κατοίκους. Παράλληλα, το 2015 εγκαινιάστηκε σε δεκαοχτώ νησιά (Αμοργός, Ανάφη, Αστυπάλαια, Ιος, Καστελόριζο, Κάσος, Κίμωλος, Λειψούς, Μήλος, Νίσυρος, Πάτμος, Σέριφος, Σύμη, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη και Ψαρά) ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας παιδιών, τα «Αθλητικά Μονοπάτια», που σχεδιάστηκαν από τη ΜΚΟ «Αναγέννηση και πρόοδος».

Στα εν λόγω νησιά υπήρχε μέχρι πρότινος παντελής έλλειψη αθλητικών υποδομών και το πρόγραμμα στάθηκε αφορμή τα παιδιά να αφήσουν στο πλάι τον υπολογιστή και το κινητό, για να συμμετάσχουν στα ομαδικά αθλήματα. Ο εξοπλισμός παραμένει στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας, ενώ θα συνεχιστεί και το επόμενο καλοκαίρι. Συνολικά 1.010 συμμετείχαν, ενώ εργάστηκαν 95 γυμναστές, 13 σκακιστές και 14 άτομα ιατρικό προσωπικό.

Τέλος, ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στον ετήσιο αγώνα δρόμου SNFCC RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, που έλαβε χώρα την παγκόσμια ολυμπιακή ημέρα, 23 Ιουνίου 2015, από το Καλλιμάρμαρο έως το Κέντρο Πολιτισμού. Εν προκειμένω έτρεξαν 2.016 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή