Πήρε «φωτιά» το μεταγραφικό παζάρι

Πήρε «φωτιά» το μεταγραφικό παζάρι

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διπλό κτύπημα στις… καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός απέκτησε έναντι 6 εκατ. ευρώ τον Ιντέγε Μπράουν από τη Γουέστ Μπρομ, ενώ είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει τον δανεισμό του Ερνάνι από την Πόρτο! Ο Ιντέγε είναι ένας 26χρονος διεθνής Νιγηριανός επιθετικός (25 συμμετοχές, 5 γκολ), για τον οποίο η αγγλική ομάδα έδωσε πέρυσι 13 εκατ. ευρώ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, χωρίς όμως να δικαιώσει τις προσδοκίες. Με μόλις 7 γκολ σε 30 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις, βγήκε εκτός πλάνων εφέτος και είδε ως καλή ευκαιρία την πρόταση του Ολυμπιακού. Η μεταγραφή του ανακοινώθηκε και από τις δύο ομάδες χθες το βράδυ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήλθαν σε συμφωνία και με την Πόρτο για τον δανεισμό του Ερνάνι, κάνοντας αγώνα δρόμου για να προλάβουν τις προθεσμίες και να τον δηλώσουν εμπρόθεσμα.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός κράτησε ερμητικά κλειστή την πόρτα του στα επίμονα κτυπήματα της Γκενκ για τον Καρέλη αλλά και ένα αιφνιδιαστικό από τον ΠΑΟΚ για τον Μπεργκ! Οι Θεσσαλονικείς διαψεύδουν ότι έγινε κρούση για τον Σουηδό στράικερ, αλλά οι «πράσινοι» επιμένουν ότι δέχθηκαν πρόταση στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου, ύψους μόλις 2 εκατ. ευρώ, την οποία φυσικά ούτε καν συζήτησαν. Εξέφρασαν, μάλιστα, την έκπληξή τους όχι μόνο επειδή ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διαδικασία να ζητήσει έναν παίκτη που ήταν γνωστό ότι δεν παραχωρείται, αλλά και για το πολύ χαμηλό ύψος της προσφοράς, όταν δύο μήνες νωρίτερα είχαν απορρίψει πρόταση ύψους 6 εκατ. ευρώ. Η Γκενκ επανήλθε με πρόταση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τον Καρέλη, όμως ο Παναθηναϊκός είχε θέσει μίνιμουμ τα 5 εκατ. και δεν μπήκε σε ουσιαστικές συζητήσεις. Για τον Μαυρία κράτησε στάση αναμονής έως την τελευταία στιγμή, χωρίς να βρεθεί η φόρμουλα της επιστροφής του στην ομάδα.

Η ΑΕΚ δεν συμφώνησε με τον Λάφερτι, άφησε ελεύθερο τον Σαρρή (συμφώνησε με την Ερσίγιεσπορ Καϊσέρι) και έδωσε δανεικό τον Ζόριτς στη σέρβικη Μπόρατς Τσάτσακ. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε κίνηση της τελευταίας στιγμής για την ενίσχυσή του (δεν τα βρήκε με την Κόνιασπορ για τον Μαρικά – θα κυνηγήσει από την αγορά των ελεύθερων τον Μπερμπάτοφ) και ανακοίνωσε μόνο τον δανεισμό του Φακούντο Περέιρα στην Γκαμπάλα (αφού επέκτεινε το συμβόλαιό του), του Κουλούρη στην Ανόρθωση και του Πούγγουρα στη Βέροια. Ο Σαλπιγγίδης απέρριψε προτάσεις από την Κύπρο (Ομόνοια, Απόλλων Λεμεσού) και θα περιμένει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Στην Ανόρθωση πήγε (ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό) και ο Πελέ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν δανεικό στον Πανιώνιο τον γκολκίπερ Γιαννιώτη. Παίκτες των «κυανέρυθρων» είναι και οι Βλάχος, Μήτκος, όπως και ο 20χρονος Πολίμος, ο οποίος επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη ύστερα από δύο χρόνια στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Αστέρας Τρίπολης απέκτησε τον 19χρονο Βραζιλιάνο Ιγκόρ Σίλβα, ο Πλατανιάς ως ελεύθερο τον Μουνάφο, ο Λεβαδειακός πήρε Γιάχιτς και έλυσε το συμβόλαιο του Μιλοσάβλιεφ, ενώ ο Ηρακλής αρνήθηκε πρόταση από ομάδα του Βελγίου για τον Λουκίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή