Παραμένει η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές

Παραμένει η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση 9% ολοκληρώθηκε ο Αύγουστος για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να σημειώνει τη χειρότερη επίδοση από τον Αύγουστο του 2011. Πτωτικά κινούνταν χθες βράδυ και η Wall Street, καθ’ οδόν για τη χειρότερη μηνιαία επίδοση των τελευταίων τριών χρόνων. Αντιθέτως, ανοδικά κινούνταν χθες το πετρέλαιο, με τα προθεσμιακά συμβόλαια για παράδοση τον Οκτώβριο να ενισχύονται κατά σχεδόν 5%, χάρη στη μείωση της αμερικανικής παραγωγής τον Μάιο και τον Ιούνιο, όπως έγινε χθες γνωστό.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε χθες με πτώση 0,4%, σημειώνοντας τη χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Αύγουστο του 2011. Προς το παρόν, ο DAX έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 17% από το ιστορικό υψηλό του περασμένου Απριλίου. Το βράδυ υποχωρούσαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, έχοντας ωστόσο περιορίσει σημαντικά τις απώλειες που νωρίτερα ξεπερνούσαν το 1%. Οι επενδυτές έχουν ανησυχήσει από τις αναταράξεις στα κινεζικά χρηματιστήρια και από το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας. Ενας δεύτερος σημαντικός παράγοντας ανησυχίας είναι η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων δανεισμού ακόμη και τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT