Θετικό ξεκίνημα η κωπηλασία

Θετικό ξεκίνημα η κωπηλασία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα με το δεξί έκαναν τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Εγκμπελετ της Γαλλίας.

Τα τρία από τα τέσσερα πληρώματα που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα της κορυφαίας διοργάνωσης της χρονιάς πλασαρίστηκαν σε θέσεις που αποφεύγουν τους επαναληπτικούς, ενώ και το 4ο και συγκεκριμένα η τετράκωπος άνευ, των ανδρών, είναι εντός στόχων.

Το διπλό σκιφ ελ. βαρών των ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα πήρε την 1η θέση στην προκριματική σειρά με χρόνο 6.22.34 και συνεχίζει στην επόμενη φάση.

Το σκιφ ελ. βαρών με τον Σπύρο Γιάνναρο τερμάτισε 3ο με 7.08.09 και επίσης προκρίθηκε στον επόμενο γύρο όπως και το διπλό σκιφ ελ. βαρών των γυναικών με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου που τερμάτισαν 4ες και συνεχίζουν κι αυτές στην επόμενη φάση χωρίς επαναληπτικό.

Στα προκριματικά της τετρακώπου άνευ, μόνο η πρώτη βάρκα προκρινόταν απευθείας στα ημιτελικά. Η ελληνική με τους Χρήστου-Τσίλη-Τζιάλλα-Αγγελόπουλο, αφού δεν «χτύπησε» την 1η που πήρε ο Καναδάς με 5.53.91 τερμάτισε στην 4η με 6.03.23 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό. Εκτός από τον Καναδά απευθείας στη 12άδα πέρασαν οι Ιταλία, Αυστραλία και ΗΠΑ ενώ και η βάρκα της Βρετανίας έμεινε 2η και θα αγωνιστεί στα επαναληπτικά. 

Χθες, την 5η θέση κατέλαβε η δίκωπος άνευ ελ. βαρών των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα-Κωνσταντίνο Μάντζιο στον προκριματικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό.

Τεράστια επιτυχία σημειώθηκε στο διπλό σκιφ των γυναικών. Οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη πήραν την πρώτη θέση στον προκριματικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και προκρίθηκαν απευθείας στον ημιτελικό. 

Ετσι το ελληνικό πλήρωμα απέχει μόλις μια ανάσα από την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού από τα 12 καλύτερα πληρώματα, τα 11 θα πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση το 2016.

Την 4η θέση στα προκριματικά της τετρακώπου άνευ ελ. βαρών κατέλαβε το ελληνικό πλήρωμα με τους Ντούσκο-Αντώνη-Βαρδάκα-Πέτρου. 

Η ελληνική βάρκα θα περάσει από τη διαδικασία των επαναληπτικών όπου θα έχει ακόμη μια ευκαιρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή