Στο «Εργάνη» αναγγελίες προσλήψεων – απολύσεων σε ΔΕΚΟ

Στο «Εργάνη» αναγγελίες προσλήψεων – απολύσεων σε ΔΕΚΟ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλεκτρονικά, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, θα γίνεται από την 1η Οκτωβρίου και μετά, υποχρεωτικά, η αναγγελία προσλήψεων και απολύσεων σε ΔΕΚΟ καθώς και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας ορίζει ότι από σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και μετά, οι εν λόγω επιχειρήσεις θα μπορούν, προαιρετικά, να δηλώνουν τις αλλαγές στο προσωπικό τους μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας που προβλέπεται.

Αναλυτικά, στο έγγραφο τονίζονται οι εξής περιπτώσεις, που υποχρεωτικά από τον ερχόμενο μήνα θα πρέπει να ενταχθούν στο σύστημα «Εργάνη». Πρόκειται για εργοδότες που τους έχουν αποδοθεί από το ΙΚΑ περισσότερα από ένα ΑΜΕ (Αριθμός Μητρώου Εργοδότη) καθώς και για εργοδότες που είχαν απογραφεί αρχικά στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) του ΙΚΑ με λάθος ΑΦΜ. Στη συνέχεια, παρόλο που είχε πραγματοποιηθεί σχετική διόρθωση του ΑΦΜ, δεν κατέστη εφικτή η πρόσβαση και η ηλεκτρονική υποβολή εντύπων στο σύστημα «Εργάνη», λόγω αδυναμίας συγχρονισμού των δύο συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου και μετά, οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ παύουν για τις ανωτέρω περιπτώσεις εργοδοτών να δέχονται τα αντίστοιχα έντυπα αρμοδιότητάς τους με προσέλευση στην υπηρεσία.

Ετσι, η χειρόγραφη υποβολή στο ΣΕΠΕ ή και τον ΟΑΕΔ, εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαδικασιών, θα ισχύει μέχρι τον πλήρη ηλεκτρονικό συγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για τις εξής περιπτώσεις:

• Εργοδοτών που έχουν απογραφεί χωρίς ΑΦΜ στο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ (όπως συμβαίνει με τους διαχειριστές πολυκατοικιών).

• Εργοδοτών που δεν έχουν την υποχρέωση απογραφής στο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ λόγω του ότι απασχολούν εργαζόμενους που δεν ασφαλίζονται στο ΙΚΑ (π.χ. εργάτες γης) και

• Εργοδοτών που διαθέτουν ΑΜΟΕ (Αριθμός Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Εργου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή