Κορυφώνεται η μάχη στη Γαλλία

Κορυφώνεται η μάχη στη Γαλλία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου με τους Χρήστου-Τσίλη-Τζιάλλα-Αγγελόπουλο τερμάτισε στη 2η θέση του επαναληπτικού της χθεσινής ημέρας και μαζί με τη Γερμανία που τερμάτισε πρώτη πέρασαν στα 12 καλύτερα πληρώματα της διοργάνωσης.

Ετσι, μετά το διπλό σκιφ των γυναικών ακόμη ένα ελληνικό πλήρωμα σφράγισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που είναι σε εξέλιξη στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας, και απέχει μόλις μια ανάσα από την εξασφάλιση της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ετσι, οι τέσσερις Ελληνες θα διεκδικήσουν ένα από τα 11 εισιτήρια που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Στον επαναληπτικό η Γερμανία τερμάτισε σε 5:55.09, η ελληνική βάρκα σε 5:56.17, η Νότιος Αφρική σε 5:58.34 και η Κίνα σε 6:00.97.

Αντίθετα, την 4η θέση στον επαναληπτικό της δικώπου άνευ ελαφρών βαρών πήραν οι Γιώργος Κόνσολας και Κωνσταντίνος Μάντζιος, και θα αγωνιστούν στον τελικό Γ΄ του αγωνίσματος για μία θέση από 13-18.

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν ώς τα μισά της κούρσας στην 2η θέση, στη συνέχεια όμως υποχώρησε και βρέθηκε εκτός ημιτελικών, τερματίζοντας σε 6:57.96. Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: Ιρλανδία (6:53.53), Τσεχία (6:54.15), Αυστρία (6:55.89).

Σήμερα στη μάχη θα πέσουν τέσσερα πληρώματα, με το ελληνικό ενδιαφέρον να ανεβαίνει κατακόρυφα την 4η μέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα σε ώρες Ελλάδος:

• Στις 12.10 το σκιφ ελαφρών βαρών με τον Σπύρο Γιάνναρο θα διεκδικήσει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στη σειρά του για να προκριθεί στον ημιτελικό.

• Στις 12.50 το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή-Λευτέρη Κόνσολα θα επιδιώξουν να κατακτήσουν μία θέση από την 1η ώς την 3η, προκειμένου να προκριθούν στα ημιτελικά, που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στα 11 πληρώματα που προκρίνονται στο Ρίο.

• Στις 13.25 ανάλογο στόχο θα έχουν και τα κορίτσια του διπλού ελαφρών βαρών, Γεωργία Δημάκου-Αμαλία Τσιάβου.

• Στις 14.00 η τετράκωπος άνευ ελαφρών βαρών με τους Ντούσκο-Αντώνη-Βαρδάκα-Πέτρου αναζητά μία από τις δύο πρώτες θέσεις του επαναληπτικού για να προκριθεί στον ημιτελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT