Μη πολιτικού ενδιαφέροντος τα email της Χίλαρι

Μη πολιτικού ενδιαφέροντος τα email της Χίλαρι

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Περισσότερες από 7.000 σελίδες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, από την εποχή της θητείας της στο υπουργείο Εξωτερικών, κοινοποίησε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους, τα μηνύματα αυτά δεν παρουσιάζουν πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτουν κυρίως λεπτομέρειες από την καθημερινότητα της κ. Κλίντον και των γραφειοκρατικών διαδικασιών στο υπουργείο.

Ο κύριος όγκος των μηνυμάτων αφορά τον σχεδιασμό επισκέψεων στο εξωτερικό, τεχνικά ζητήματα, καθώς και την ενημέρωση της υπουργού για δημοσιεύματα του Τύπου. Ενα από τα μηνύματα εμφανίζει την υπηρεσία ενημέρωσης κοινού του υπουργείου να μην γνωρίζει ποια είναι η διεύθυνση email της υπουργού.

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίζει την υπόθεση, η προεκλογική εκστρατεία της κ. Κλίντον προέβαλε χθες πολλά μηνύματα που εμφανίζουν την υποψήφια ως θύμα της τεχνολογίας, με σαφείς κωμικές προεκτάσεις.

Σε ένα από τα μηνύματα αυτά, η κ. Κλίντον κάνει λόγο για ένα μικρό ατύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου είχε πάει για να συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο Σαρκοζί, περιγράφοντας πώς της βγήκε το παπούτσι καθώς ανέβαινε τη σκάλα του μεγάρου.

Η προσπάθεια αυτή της εκστρατείας Κλίντον αποτελεί απόπειρα υποβάθμισης του θέματος, ώστε το κοινό να πεισθεί ότι τα επίμαχα μηνύματα, που εστάλησαν από τον προσωπικό της διακομιστή και όχι μέσω ασφαλών δικτύων, όπως προβλέπεται, δεν περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Σε πολλά email, όμως, υπάρχουν σβησμένα αποσπάσματα, καθώς περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες ή στοιχεία. Στελέχη της εκστρατείας Κλίντον επιμένουν ότι, την εποχή της αποστολής τους, οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν εμπιστευτικές και ότι διαβαθμίσθηκαν αργότερα.

Σε ένα μήνυμα, που ίσως δημιουργήσει προβλήματα στην υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον εμφανίζεται να προτείνει στο υπουργείο Εξωτερικών να συνεργασθεί με το Ιδρυμα Κλίντον του συζύγου της και πρώην πρόεδρου Μπιλ Κλίντον, με στόχο την ανοικοδόμηση της Αϊτής, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Σε μήνυμα προς τη μητέρα της, η πρώην «πρώτη κόρη» Τσέλσι Κλίντον και ανώτατο έμμισθο στέλεχος του Ιδρύματος Κλίντον το 2010 σχολιάζει όσα είδε σε επίσκεψή της στην Aϊτή, καταδικάζοντας την αναποτελεσματικότητα των διεθνών οργανισμών αρωγής και υπογραμμίζοντας πόσο θα μπορούσε να «βοηθήσει» το Ιδρυμα Κλίντον στην ανοικοδόμηση σχολείων και στην επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος, για παράδειγμα με την ανάληψη προσοδοφόρων συμβολαίων παροχής σχολικού υλικού.

Αντιλαμβανόμενη ότι όσα γράφει στη μητέρα της –και ΥΠΕΞ– είναι τουλάχιστον παράτυπα, η νεαρή Τσέλσι κλείνει το, κατά τα άλλα λυρικό μήνυμά της, με την παράκληση: «Σε παρακαλώ, μην προωθήσεις πουθενά το μήνυμά μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT