Καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΕΛΠΑ

Καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΕΛΠΑ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποπληρωμή των εργαζομένων στην ΕΛΠΑ (Ελληνική Λέσχη Περιηγήσεων και Αυτοκινήτου), ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, με τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ, Θεόδωρο Κόκκινο.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν η ΕΛΠΑ να καταβάλει στους εργαζομένους, στο τέλος κάθε εβδομάδας, ποσό ίσο με το 70% των διαθεσίμων εσόδων της εκάστοτε προηγούμενης εβδομάδας. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε περίπου 50.000 ευρώ εβδομαδιαίως. Τα χρήματα θα διανέμονται στους εργαζόμενους ισόποσα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποδέχθηκαν αυτόν τον τρόπο τμηματικής εξόφλησης των απαιτήσεων τους.

Για εξόφληση των δεδουλευμένων με τον πλέον διαφανή τρόπο, αποφασίσθηκε να συσταθεί κοινή επιτροπή από τρεις εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΛΠΑ και τρεις εκπροσώπους των εργαζομένων. Στην Επιτροπή, που θα συνεδριάζει κάθε Παρασκευή, θα παρουσιάζεται από τους υπεύθυνους του λογιστηρίου αναλυτικά το ύψος των εσόδων και ο τρόπος διανομής τους στους εργαζόμενους. Επίσης, θα χορηγείται στους εκπροσώπους των εργαζομένων κάθε στοιχείο που ζητούν, σχετικά με τη λογιστική κατάσταση του κοινωφελούς σωματείου ΕΛΠΑ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπ. Εργασίας, σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των ποσών στους εργαζόμενους και στην περίπτωση αθέτησης της υποχρέωσης για παροχή στοιχείων προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η συμφωνία δεν είναι δεσμευτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT