Ποτάμι: Ψηφοδέλτια με γνωστά ονόματα

Ποτάμι: Ψηφοδέλτια με γνωστά ονόματα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστά ονόματα του δημοσίου βίου, κάποια από τα οποία κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές, δημοσιοποίησε χθες το Ποτάμι, θέλοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις από τα άλλα κόμματα που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά τους. Εχει δε προφανή πολιτική σημασία ότι οι περισσότεροι από όσους επέλεξαν στην επικείμενη μάχη να στηρίζουν εκτιθέμενοι τον κ. Στ. Θεοδωράκη γνωρίζουν ότι δεν έχουν ελπίδες εκλογής, δεδομένου ότι οι εκλογές διεξάγονται με λίστα και τις εκλόγιμες θέσεις έχουν ούτως καταλάβει οι 17 υφιστάμενοι βουλευτές του Ποταμιού.

Μεταξύ άλλων με το Ποτάμι θα κατέλθουν για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Δράσης κ. Θοδ. Σκυλακάκης (καθώς επήθλε εντέλει κεντρική συμφωνία των δύο κομμάτων), αλλά και οι κ. Παναγιώτης Βλάχος και Στ. Προσαλίκας, που ήταν εκ των ιδρυτών της γνωστής κεντροαριστερής κίνησης «Μπροστά», η οποία είχε συμπράξει στις ευρωεκλογές με την Ελιά. Στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού θα είναι ακόμη ο καθηγητής Χάρης Τσούκας, ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού «Οδός Πανός» Γιώργος Χρονάς, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, οι δημοσιογράφοι Ρίκα Βαγιάνη και Μαρία Νταλιάνη, οι αθλητές – πρώην μπασκετομπολίστες Κώστας Παταβούκας και Μέμος Ιωάννου, η ηθοποιός Γιώτα Φέστα, η Λενιώ Μυριβίλλη (δημοτική σύμβουλος Αθηνών που είχε δραστηροποιηθεί και με τους Οικολόγους) και τα γνωστά στελέχη της Δράσης, ο επιχειρηματίας Τέλης Αϊβαλιώτης και ο εκπαιδευτικός Σπύρος Κασιμάτης.

Παράλληλα, χθες, ο κ. Στ. Θεοδωράκης έκανε πλέον απολύτως σαφές ότι δεν προτίθεται να συμπράξει στην επόμενη κυβέρνηση αν δεν συμφωνήσει εν συνόλω με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το υπουργικό συμβούλιο. «Εμείς μαζί με αποτυχημένους υπουργούς του παρελθόντος δεν συγκυβερνούμε», τόνισε (Vima Fm) και κάλεσε τα δύο κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει αν δεν επιλεγούν οι καλύτεροι να την κυβερνήσουν. «Σημασία έχουν τα πρόσωπα και όχι το μοίρασμα των υπουργείων», είπε και επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. για την παλαιοκομματική στρατηγική που ακολουθούν. «Ο Τσίπρας αυτοπροσδιορίζεται ως “νέο”, ενώ όλες οι τακτικές που ακολούθησε μυρίζουν μούχλα», υποστήριξε ενώ για τη Ν.Δ. είπε ότι «δεν τόλμησε να βγάλει ούτε αρχηγό» και αναρωτήθηκε αν το γεγονός πως είναι συμπαθής ο Μεϊμαράκης πείθει κάποιον ότι έχει αλλάξει το κόμμα του, προκαλώντας τον να αποκαλύψει αν οι νέοι υπουργοί της Ν.Δ. θα είναι οι ίδιοι που στελέχωσαν και τις κυβερνήσεις Σαμαρά.

Με αυτό το σκεπτικό, τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το Ποτάμι, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να αναδειχθεί τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη «για να ψαλιδίσουμε τους δύο μεγάλους και να τιμωρηθούν γι’ αυτά που έχουν κάνει στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή