Πίσω από τις κάμερες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλές απαιτήσεις

Το Ευρωμπάσκετ που αρχίζει σήμερα σε 4 διαφορετικές χώρες, δεν είναι η τελευταία ευκαιρία της Εθνικής ομάδας για διάκριση, αλλά μοιάζει να είναι έτσι, ύστερα από πέντε χρόνια αποτυχιών. Το μίνιμουμ της επιτυχίας θα είναι η εξασφάλιση συμμετοχής στο Προολυμπιακό τουρνουά για να διεκδικηθεί η πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Αν αυτό επιτευχθεί με πρόκριση στην πρώτη τετράδα του Ευρωμπάσκετ, θα σημάνει και την επιστροφή της Εθνικής στην ελίτ, ακόμα κι αν δεν κατακτήσει μετάλλιο. Αν επιτευχθεί μέσω των θέσεων 5-7, θα θυμίζει πολύ την πορεία στο Ευρωμπάσκετ του 2011 (6η θέση και συμμετοχή στο Προολυμπιακό του Καράκας) που είχε «παγωμένα» χαμόγελα. Αλλο, βέβαια, το ρόστερ εκείνης της ομάδας και πολύ καλύτερο αυτής της Εθνικής. Γ.Β.

«Μπρα ντε φερ»

Η επιβεβαίωση της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους στην ΕΠΣ Θεσσαλίας επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια κατά της διοίκησης ήταν το θέμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταμέτρηση δυνάμεων στη Γ.Σ. της ΕΠΟ της 28/8. Ομως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έφερε προς ψήφιση μια αμφιλεγόμενη πρόταση, στην οποία μαζί με την εκ του καταστατικού προβλεπόμενη επιβεβαίωση της ποινής «κόλλησε» και την πρόταση για λύση του προβλήματος μέσω προκήρυξης νέων εκλογών στην ΕΠΣ Θεσσαλίας που αυτόματα θα οδηγήσει σε άρση της ποινής. Η αντιπολίτευση που επεδίωκε να βρεθεί λύση στο θέμα της ΕΠΣ Θεσσαλίας ήταν εκ των πραγμάτων «αναγκασμένη» να δεχθεί την πρόταση από τη στιγμή που ήταν αποδεκτή και από την παθούσα Ενωση. Επομένως, η καταμέτρηση δυνάμεων αναβλήθηκε για την τακτική Γ.Σ. του επόμενου Ιουνίου που θα αποτελέσει το πρώτο δείγμα ενόψει των εκλογών για νέα διοίκηση στην ομοσπονδία τον Οκτώβριο 2016. Α.Μ.

Ιδού η απορία…

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι «οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής της 1ης φάσης του κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 8, 9 & 10/9/2015, ενώ αυτοί της 2ης αγωνιστικής στις 15, 16 & 17/9/2015». Διαβάζοντας κάποιος την ανακοίνωση νομίζει ότι η σκοπιμότητα των έξι διαφορετικών ημερομηνιών που ανακοινώθηκαν έχει να κάνει με τον μεγάλο αριθμό των αγώνων που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν. Ομως οι αγώνες της πρώτης φάσης του κυπέλλου είναι μόνο τέσσερις, αφού 14 από τις 18 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα περάσουν χωρίς αγώνα στη δεύτερη φάση. Τώρα γιατί η ΕΠΟ ανακοίνωσε έξι διαφορετικές ημερομηνίες για τέσσερις αγώνες ομάδων χωρίς άλλες υποχρεώσεις είναι τουλάχιστον απορίας άξιον. Α.Μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT