Ετοιμος είναι να μοιραστεί την εξουσία ο Μπασάρ αλ Ασαντ

Ετοιμος είναι να μοιραστεί την εξουσία ο Μπασάρ αλ Ασαντ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία εννοεί να συμβάλει στην πολιτική επίλυση του συριακού προβλήματος, και ο Μπασάρ αλ Ασαντ είναι πρόθυμος να μοιραστεί την εξουσία. Αυτό δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής, στο Βλαδιβοστόκ.

«Ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας (του ISIS) στη Συρία πρέπει να συμβαδίζει με την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας στη χώρα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος για να προσθέσει: «Και ο Σύρος πρόεδρος συμφωνεί. Είναι πρόθυμος να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο μέχρι τέλους, προκηρύσσοντας, ας πούμε, βουλευτικές εκλογές, αποκαθιστώντας επικοινωνία με τη λεγόμενη υγιή αντιπολίτευση και επιτρέποντάς της να μπει στην κυβέρνηση».

Οπως αποκάλυψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συζήτησε τις προτάσεις του για το συριακό πρόβλημα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους. Σημείωσε, πάντως, ότι είναι «πρόωρο» να μιλήσει για πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΙSIS, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, χωρίς να αποκλείσει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας κατηγόρησε τη Δύση ότι, με την εμμονή της για ανατροπή του Ασαντ, δημιούργησε συνθήκες που ευνόησαν το πρόσφατο μεταναστευτικό κύμα. «Φυσικά, η πρώτη και κύρια ευθύνη βαραίνει τους Αμερικανούς. Η Ευρώπη ακολουθεί τυφλά και υφίσταται τις συνέπειες», προσέθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή