Στ. Θεοδωράκης: Με Διαμαντούρο στο Επικρατείας

Στ. Θεοδωράκης: Με Διαμαντούρο στο Επικρατείας

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι πρόσωπα που δυνάμει θα είναι οι νέοι υπουργοί στις 21 Σεπτεμβρίου αν οι πολίτες δώσουν στο Ποτάμι αυξημένη κοινοβουλευτική ισχύ, προκειμένου να επιβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. το νέο μοντέλο διοίκησης που χρειάζεται η χώρα, προανήγγειλε ότι θα παρουσιάσει τις αμέσως επόμενες μέρες ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Παράλληλα, δε, απαντώντας στον κ. Αλ. Τσίπρα που τον χαρακτήρισε «χειρότερο και από τους λαϊκιστές της Χ.Α. στο θέμα των προσφύγων», ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει «απύθμενο θράσος να κατηγορεί το Ποτάμι για λαϊκισμό» και χαρακτηρίζοντας «εγκληματική την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό» προκάλεσε τον κ. Τσίπρα «να κάνει μια επίσκεψη στη Μυτιλήνη ή στην Κω και να εξηγήσει στους νησιώτες γιατί η κυβέρνησή του δεν έκανε επί 7 μήνες τίποτα από όλα αυτά που του ζητούσαν η Ε.Ε. και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».

Πέραν, ωστόσο, των προσωπικών αντιπαραθέσεων που είναι αναμενόμενες στην τελική εκλογική ευθεία, ο κ. Θεοδωράκης έδειξε χθες από την Κρήτη και το Μαρούσι (όπου μίλησε το βράδυ) ότι το κεντρικό δίλημμα που θα θέσει στο εξής στους πολίτες είναι αν θέλουν να συνεχίσουν να τους κυβερνούν αποτυχημένες συνταγές ή καταξιωμένα στελέχη που δεν έχουν ξαναδεί σε υπουργικές θέσεις. «Τα είκοσι πρόσωπα που θα ανακοινώσει το Ποτάμι είναι άνθρωποι που έχουν δουλέψει, έχουν καταξιωθεί στους τομείς τους και κυρίως είναι έτοιμοι να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο που δέχθηκε να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα πλαισιώσουν πρόσωπα που δεν έχουν αναμειχθεί ξανά στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά έχουν αδιαμφισβήτητα προσόντα για να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις. Με αυτό το επιχείρημα, μάλιστα, προκάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη «να πει με ποιους θα κυβερνήσει» και τον κ. Τσίπρα να πει «αν πιστεύει π.χ. ότι η μετριότητα του κ. Μπαλτά μπορεί να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη».

Ως προς τις θέσεις του για το μνημόνιο, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα συνηγορήσει στην επιβολή κανενός νέου φόρου», ενώ υποσχέθηκε να βρεθούν αντίμετρα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην παιδεία και τα γηροκομεία και τη μείωσή του στο 13% για τους αγρότες. Τέλος, καθώς οι κ. Μεϊμαράκης και Τσίπρας συνέπεσε να κατεβαίνουν και στην Κρήτη ως υποψήφιοι, όπως ο ίδιος, τους προκάλεσε «αφού δεν δέχονται ένα debate μεταξύ μας για τη χώρα, να κάνουμε έστω μια τοπική τηλεαναμέτρηση των τριών μας για τα προβλήματα της Κρήτης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT