Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου η δίκη του Άλεξ Ρόντου και των συγκατηγορουμένων του

Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου η δίκη του Άλεξ Ρόντου και των συγκατηγορουμένων του

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 23 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη που αφορά τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» που ίδρυσε ο  δημοσιογράφος Κων.Τζεβελέκος. Η αναβολή δόθηκε μετα απο αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων λογω οικογενειακού προβλήματος υγείας.

Στο εδώλιο του Τριμελους Εφετειου εκτος απο τον Τζεβελεκος κάθονται 7 ακόμα πρόσωπα.

Μεταξύ αυτών ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος, ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ)την επίμαχη περίοδο, ο οποίος ηταν και παρόν σημερα στο Δικαστηριο.

Κατηγορούμενοι ειναι επισης πρέσβεις, πρώην  υπάλληλοι του ΥΠΕΞ, καθώς και η σύζυγός του Τζεβελέκου, Μαρία-Αναστασία Μακρυνιώτη.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορούμενοι  αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με τη διαχείριση  κονδυλίων  ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ που εισέπραξε η Οργάνωση  την περίοδο 2000-2004 για την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο. Τα κονδύλια σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, διατέθηκαν χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Επισημαίνεται ότι ο Α. Ρόντος, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ, στην απολογία του είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι οι αποφάσεις για τη λειτουργία και το νομικό πλαίσιο των ΜΚΟ είχαν ληφθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, διότι συνδέονταν με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT