Στ.Θεοδωράκης: «Πλουσιόπαιδο που μεγάλωσε στα σαλόνια ο Τσίπρας»

Στ.Θεοδωράκης: «Πλουσιόπαιδο που μεγάλωσε στα σαλόνια ο Τσίπρας»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα πλουσιόπαιδο που μεγάλωσε στα σαλόνια εργολάβων» αποκάλεσε χθες τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, σηκώνοντας πλέον το γάντι για τις επιθέσεις που δέχεται από τον τέως πρωθυπουργό, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει προχθές «χειρότερο λαϊκιστή και από τη Χρυσή Αυγή» για τον τρόπο που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των προσφύγων.

Προσωπική επίθεση

Η ασυνήθιστη για τον επικεφαλής του Ποταμιού προσωπική επίθεση στον κ. Τσίπρα συνοδεύθηκε και από υπαινικτικά στοιχεία για το παρελθόν του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της οικογένειάς του.

«Ο πατέρας του και ο θείος του είχαν πολλά λεφτά, μπορούσαν να κάνουν μια πλούσια ζωή και ξέρουμε τις διαδρομές του καθενός», είπε και προκάλεσε ευθέως τον τέως πρωθυπουργό ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «που λένε ότι είμαι διαπλεκόμενος, να έρθουν και να συζητήσουμε τη δική μου και τη δική του πορεία. Δεν θα δεχθώ στο εξής επιθέσεις για την ηθική μου, ούτε και να με αποκαλούν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκιστή και διαπλεκόμενο», κατέληξε και απευθύνοντας μια έμμεση προειδοποίηση στο πρώην κυβερνών κόμμα, αξίωσε «να μην μπερδεύουν κάποιοι τη μετριοπάθειά μου με δειλία»…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε επίσης ότι δεν προτίθεται να συγκυβερνήσει είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία εάν τα δύο κόμματα δεν συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να διαμορφωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου ένα υπουργικό συμβούλιο με πραγματικά άξιους ανθρώπους και όχι βάσει επετηρίδας ή κομματικών ισορροπιών. «Εμείς είμαστε ένα κόμμα του 6% και βγαίνουμε και λέμε με αυτούς θα κυβερνήσουμε, ας μας πουν λοιπόν και οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης ποιους θα προτείνουν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο», τόνισε και έθεσε προκαταβολικά ως όρο σύμπραξης του Ποταμιού σε μια κυβέρνηση «να διαμορφωθούν μια λίστα με συγκεκριμένα πράγματα και ένας κατάλογος δέκα προτεραιοτήτων για τη χώρα».

Κυβέρνηση συνεργασίας

Ο κ. Στ. Θεοδωράκης κάλεσε επίσης τον κ. Αλ. Τσίπρα να καταλάβει ότι την επομένη των εκλογών εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας για το καλό της χώρας, και με αυτό το σκεπτικό ζήτησε στο εναπομείναν διάστημα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου «να κάνουμε έναν προεκλογικό αγώνα μιλώντας για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, και να πάψουν οι προσωπικές επιθέσεις».

«Οι αγορές θα κλυδωνιστούν ακόμη περισσότερο αν δεν έχουμε σταθερή κυβέρνηση, ενώ αν είμαστε ενωμένοι θα είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρήσουμε και στη ρύθμιση του χρέους», τόνισε σε άλλη αποστροφή του και χαρακτήρισε αυτοκτονικό το σενάριο να χρειαστούν και δεύτερες εκλογές, υπονοώντας έτσι ότι το Ποτάμι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή