Ιταλικός θρίαμβος επί της Ισπανίας

Ιταλικός θρίαμβος επί της Ισπανίας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία, με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Γκαλινάρι που σημείωσε 29 πόντους, τον Μπελινέλι που σκόραρε 27 και τον Μπαρνιάνι που πρόσθεσε 18, επικράτησε της Ισπανίας με 105-98 και υποχρέωσε τους «φούριας ρόχας» στη δεύτερη ήττα τους σε τρία παιχνίδια στον Β΄ όμιλο του Ευρωμπάσκετ (Γερμανία). Η «σκουάντρα ατζούρα» βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, αφού μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Τουρκία κινδύνευε με πρόωρο αποκλεισμό που δεν θα ταίριαζε στην ποιότητα του ρόστερ της. Τελικά, αυτοί που… βγάζουν τα κομπιουτεράκια είναι πλέον οι Ισπανοί, που ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση με τους Γερμανούς. Αν μάλιστα οι Γερμανοί σήμερα επικρατήσουν των Ιταλών, τότε η κατάσταση στον όμιλο θα περιπλεχθεί ακόμη περισσότερο, αφού στο κόλπο της πρόκρισης θα παραμείνουν τέσσερις ομάδες (Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία, Ισπανία) για τρεις θέσεις πίσω από τη Σερβία που δείχνει να έχει καθαρίσει την πρώτη θέση. Από την Ισπανία διεσώθη ο Πάου Γκασόλ με 34 πόντους, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι αστέρες της ομάδας (Γιουλ, Φερνάντεζ, Μίροτιτς, Ροντρίγκες). Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας των Ισπανών πως στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκαν 63 πόντους!

Τα αποτελέσματα: Σερβία – Ισλανδία 93-64, Γερμανία – Τουρκία 75-80, Ισπανία – Ιταλία 105-98. Οι σημερινοί αγώνες: 15.30: Τουρκία – Σερβία, 18.45: Ιταλία – Γερμανία, 22.00: Ισλανδία – Ισπανία. Η βαθμολογία: Σερβία 6, Τουρκία 5, Ιταλία 5, Ισπανία 4, Γερμανία 4, Ισλανδία 3.

Μετά το χθεσινό ρεπό, στη δράση επανέρχονται οι ομάδες του Α΄ και του Δ΄ ομίλου. Στο πρώτο γκρουπ, η αρνητική έκπληξη της διοργάνωσης, η Ρωσία, θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του αποκλεισμού της αντιμετωπίζοντας τη Γαλλία. Οι αγώνες: 16.00: Βοσνία Ερζεγοβίνη – Φινλανδία, 18.30: Πολωνία – Ισραήλ, 22.00: Ρωσία – Γαλλία. Η βαθμολογία: Γαλλία 6, Ισραήλ 5, Πολωνία 5, Φινλανδία 4, Βοσνία 4, Ρωσία 3.

Στο τέταρτο γκρουπ από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος της Ελλάδας στην επόμενη φάση, με εξαίρεση την Ουκρανία οι υπόλοιπες ομάδες ελπίζουν σε πρόκριση, με την κατάταξη της πρώτης τετράδας να είναι ακόμα ανοιχτή. Οι αγώνες: 16.30: Βέλγιο – Τσεχία, 19.30: Λετονία – Ουκρανία, 22.30: Εσθονία – Λιθουανία. Η βαθμολογία: Τσεχία 5, Βέλγιο 5, Λιθουανία 5, Λετονία 5, Εσθονία 4, Ουκρανία 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή