Π. Λαφαζάνης υπέρ επιστροφής στη δραχμή

Π. Λαφαζάνης υπέρ επιστροφής στη δραχμή

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημόσια πλέον και ευθεία αναφορά στις σκέψεις για «επιστροφή» στη δραχμή και η αρχηγικού τύπου νέα εμφάνιση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου στο πλευρό του χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη, στο παραδοσιακό πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή. Πρέπει να σταματήσει η περίεργη τρομοκρατία για το εθνικό νόμισμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Λαφαζάνης. Και αφού σημείωσε ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι «βιώσιμη και αναγκαία επιλογή για την Ελλάδα αν θέλουμε να φύγουμε από τα μνημόνια», σημείωσε: «Δεν έχουμε ανθόσπαρτο δρόμο και μαγική συνταγή. Δεν θα ρέει το χρήμα. Δεν κάνουμε δημαγωγία ούτε λαϊκισμό. Ασφαλώς θα υπάρχουν δυσκολίες στο πρώτο διάστημα, αλλά όχι μεγαλύτερες από τις δυσκολίες που ζούμε από τα μνημόνια και ειδικά με το τρίτο μνημόνιο. Ο δρόμος του εθνικού νομίσματος με προοδευτικό πρόγραμμα θα αποδειχθεί δρόμος με προοπτική». Οπως ήταν φυσικό, οι αναφορές αυτές του κ. Λαφαζάνη προκάλεσαν σειρά ερωτήσεων στη συνέχεια, με τον πρόεδρο της ΛΑΕ να επιμένει: «Εχουμε ένα προοδευτικό δημοκρατικό πρόγραμμα για τερματισμό της λιτότητας και του ξεπουλήματος στρατηγικών επιχειρήσεων και δημόσιων “φιλέτων” εθνικής περιουσίας. Πρόγραμμα κατά της υποτέλειας, για εθνικοποίηση των τραπεζών. Αν αυτό το πρόγραμμα κινείται εντός Ευρωζώνης, καμία αντίρρηση. Δεν έχουμε φετίχ το νόμισμα. Η απάντηση είναι εθνικό νόμισμα, για να είμαστε συνεπείς στην αντιμνημονιακή μας θέση». Σε άλλο σημείο, δε, υπογράμμισε πως οι συνέπειες από την εγκατάλειψη του ευρώ θα είναι «πολύ μικρότερες από τη μνημονιακή καταστροφή και τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου. Δεν θα λείψει τίποτα από τη χώρα και δεν κινδυνεύει καμία κατάθεση με το εθνικό νόμισμα».

Εισαγωγική τοποθέτηση έκανε, αλλά και απαντήσεις σε ερωτήσεις έδωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία εκτός των άλλων επανέλαβε πως η ΛΑΕ, με την οποία συνεργάζεται για την επανεκλογή της στη Βουλή, είναι «το πρώτο ανάχωμα στη μνημονιακή λαίλαπα, ο πρώτος πυρήνας, και ο Παν. Λαφαζάνης ηγείται αυτού του πρώτου πυρήνα». Κανένα άλλο στέλεχος ή υποψήφιος βουλευτής από τους παρόντες εκ δεξιών και εξ αριστερών του κ. Λαφαζάνη δεν πήρε τον λόγο, σε μια συνέντευξη η οποία ολοκληρώθηκε με την εκφώνηση συνθήματος από οπαδούς που ήταν στην αίθουσα: «Υπάρχει ζωή και έξω απ’ το ευρώ». Η συνέντευξη άρχισε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του κ. Μ. Γλέζου, από το οποίο –όπως αναμενόταν– απουσίαζε η προτροπή για ψήφο στη ΛΑΕ.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ενοχλημένος από την κριτική που δέχεται από το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή