Καμμένος: Διαφοροποίηση από βασικές προβλέψεις του Μνημονίου

Καμμένος: Διαφοροποίηση από βασικές προβλέψεις του Μνημονίου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Π. Καμμένος διαφοροποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την οικονομία, επισημαίνοντας ότι η βαριά φορολόγηση που προέκυψε από τα μνημόνια σταματάει την ανάπτυξη, τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ, με τη συμμετοχή τους ως εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ και στην επόμενη κυβέρνηση, θα αποτελέσουν «εγγύηση» για την απρόσκοπτη λειτουργία της ιδιωτικής οικονομίας, ενώ αναγνώρισε ως «μεγαλύτερη αποτυχία μας» την αδυναμία κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, τον οποίο περιέγραψε ως άδικο νόμο που «σκοτώνει την οικοδομή». Εδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς, επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό επέλεξε να τοποθετήσει στην πρώτη θέση του Επικρατείας «ένα άτομο που ανέδειξε το ζήτημα της διαφθοράς». Τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς των μισθών των ενστόλων, ενώ ερωτηθείς για το εάν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, έδωσε μια μάλλον ασαφή απάντηση, καθώς, αν και αρχικά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν σχέση με τη Siemens και δεν βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, και ζήτησε από το Ποτάμι να αποσαφηνίσει τη θέση του για τη Θράκη, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Σκοπιανό, απέφυγε να αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί τους, περιοριζόμενος να υπογραμμίσει ότι οι ΑΝΕΛ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν πράξη την εθνική συμφιλίωση.

Σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν είχαν απώλειες από την υπογραφή της συμφωνίας, λέγοντας: «13 μπήκαμε και 13 βγήκαμε». Αν δεν υπήρχε συμφωνία με τους εταίρους η χώρα θα έβγαινε από την Ευρωζώνη, τόνισε, και πρόσθεσε ότι θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά «θα παλέψουμε να αλλάξουν κάποιοι από αυτούς».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, σημείωσε ότι διαφωνεί για τους αιώνιους φοιτητές, ενώ για το ζήτημα της αριστείας υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρχουν πρότυπα σχολεία σε κάθε νομό». Σε ό,τι αφορά την επιβολή φόρου 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ανέφερε ότι θα προκαλέσει 8.000 απολύσεις, και αντιπρότεινε ως ισοδύναμο μέτρο την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα κατά 1%.

Στο ζήτημα της μετανάστευσης, υπογράμμισε τη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδοντας να σημειώσει ότι τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έδρασε όπως έπρεπε. «Τα πλοία που μπήκαν για την εκτόνωση των νησιών ήταν και δική μας άποψη», τόνισε και σημείωσε ότι «όταν οι ΑΝΕΛ μιλήσαμε για την κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ, όλοι μας λοιδορούσαν, και τώρα το προτείνει ακόμη και η κ. Μέρκελ». Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι πρόσφυγες, αλλά και οι λαθρομετανάστες, ενώ πρότεινε η Λέσβος και η Κως να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η καταγραφή προσφύγων να γίνεται στα πλοία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT