Γεννηματά: Θέλουμε να είμαστε τρίτη δύναμη

Γεννηματά: Θέλουμε να είμαστε τρίτη δύναμη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη στρατηγική τρίτου πόλου, την οποία ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ, κινήθηκε και χθες η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν επικριτική κυρίως εναντίον των δύο βασικών διεκδικητών της εξουσίας, τονίζοντας τον σταθεροποιητικό ρόλο τον οποίο εκτιμά ότι μπορεί να διαδραματίσει το κόμμα της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. «Θέλουμε να είμαστε η τρίτη δύναμη που θα επιβάλλει τη συνεργασία», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο επανέλαβε αρκετές φορές. Η κ. Γεννηματά ξεκίνησε μιλώντας για την οικονομία, κρίνοντας ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να «βραβευθεί με το “Χρυσό Βατόμουρο”» σε αυτό τον τομέα. Και τούτο διότι, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να φέρει στη χώρα τρίτο μνημόνιο, ενώ νωρίτερα «είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με την καταστροφή».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το κόμμα της δεν έβαλε «το κομματικό συμφέρον πάνω από την πατρίδα», σε αντίθεση με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσαν στη στρατηγική του αντιμνημονίου με βαρύτατες επιπτώσεις για τη χώρα. Η κ. Γεννηματά ερωτήθηκε και απάντησε για το πόρισμα που αφορά τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται, ήδη από την εποχή της προεδρίας του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην εισαγγελία Αθηνών. Η κ. Γεννηματά δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την ερώτηση, επισημαίνοντας ότι «δεν αφορά τον ελληνικό λαό». Πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα έχουν αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα, ωστόσο κανένα δεν έχει προχωρήσει σε εσωτερικό έλεγχο υπό την εποπτεία διεθνών οίκων, όπως έπραξαν στο ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τις κυβερνήσεις Ν.Δ. (2004-2009), λέγοντας ότι στην κακοδιαχείριση εκείνης της περιόδου εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ. Στο μεταναστευτικό, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για αδράνεια, αποδίδοντας εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στην κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. Επανέλαβε ότι τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρώτη θέση «επιβεβαίωσαν την εθνική γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ από το 2010» και αναφέρθηκε στον ρόλο τον οποίο διαδραμάτισε η ίδια τον περασμένο Ιούλιο στις επαφές που είχε με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, προκειμένου να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές επιλογές του κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ ολοκλήρωσε απευθύνοντας πρόσκληση στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς «να γυρίσουν στο σπίτι τους», στο ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT