Ξεκαθαρίζει η κατάσταση εν όψει Λιλ

Ξεκαθαρίζει η κατάσταση εν όψει Λιλ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά και την προτελευταία αγωνιστική, αρχίζει και διαγράφεται ο χάρτης των 16 ομάδων που θα δώσουν το «παρών» στη Λιλ της Γαλλίας.

Στον Α΄ όμιλο του Μονπελιέ οριστικοποιήθηκαν οι τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στην επόμενη φάση. Η Γαλλία θα είναι στην πρώτη θέση και Ισραήλ, Πολωνία και Φινλανδία θα προσπαθήσουν για το καλύτερο πλασάρισμα. Το Ισραήλ νίκησε την Πολωνία με 75-73, η Φινλανδία συνέτριψε τη Βοσνία με 88-59 και η Γαλλία επιβλήθηκε της Ρωσίας με 74-67.

Στον πιο συναρπαστικό όμιλο του Ευρωμπάσκετ, στον Β΄ του Βερολίνου, η Ιταλία επικράτησε της Γερμανίας στην παράταση με 89-82 (76-76) και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Ο Γκαλινάρι ήταν ο κορυφαίος έχοντας 25 πόντους και με δικό του σουτ ισοφάρισε 76-76, στα 4΄΄ πριν από το τέλος των 40 λεπτών. Οι Γερμανοί του Ντιρκ Νοβίτσκι (14 π.) βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και χρειάζονται μόνο νίκη σήμερα με την Ισπανία, για να ελπίζουν. Κορυφαίος των «πάντσερ» ήταν ο Σρέντερ με 29 πόντους, αλλά ήταν και… μοιραίος αφού είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όμως το σουτ του σε νεκρό χρόνο ήταν άστοχο. Οι Ισπανοί είχαν εύκολο βράδυ κόντρα στην Ισλανδία (99-73), ενώ οι Σέρβοι συνέχισαν την αήττητη πορεία τους και κόντρα στους Τούρκους (91-72).

Στον Δ΄ όμιλο στη Ρίγα, η νίκη της αδιάφορης Ουκρανίας επί της Λεττονίας με 75-74 διατηρεί ρευστή την κατάσταση αναφορικά με την ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη θέση και θα αντιμετωπίσει την Εθνική. Η Τσεχία εξασφάλισε την πρόκρισή της μετά τη νίκη με 66-64 επί του Βελγίου, όπως και η Λιθουανία, που επικράτησε της Εσθονίας με 64-62, με καλάθι του Ματσιούλις 2΄΄ πριν από τη λήξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT