ΗΠΑ: Πρώην τενίστας καταγγέλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

ΗΠΑ: Πρώην τενίστας καταγγέλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξετάζει επεισόδιο που εμπλέκεται ο πρώην αστέρας του τένις, James Blake. Σύμφωνα με τον Blake, αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες με την βία έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει.

Σύμφωνα με τους New York Times, αρχικά ένας αστυνομικός έριξε στο έδαφος τον παλαίμαχο τενίστα και στη συνέχεια άλλοι άνδρες της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο του πέρασαν χειροπέδες. Η επίσημη δικαιολογία της αστυνομίας, είναι ότι οι άνδρες που ακινητοποίησαν τον Blake τον μπέρδεψαν με κάποιον που αναζητείται για απάτη με πιστωτικές κάρτες.

Ο Επικεφαλής του Α.Τ. της Νέας Υόρκης, William J. Bratton, τόνισε ότι ο πρώην τενίστας έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει αναστατωμένος από το περιστατικό.

Αστυνομικός του τμήματος, σε ανώνυμες δηλώσεις του, αφού υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη, τόνισε ότι η αστυνομία εξετάζει το βίντεο που δείχνει τον συνάδελφό του να ρίχνει στο έδαφος τον Blake. Ο άνδρας που μπέρδεψε τον Blake με τον απατεώνα που κυνηγούσε η αστυνομία θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε ο συνάδελφός του «συνέλαβε τον λάθος άνθρωπο».

Ο Blake σε δηλώσεις του τόνισε ότι ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι τον είχαν περικυκλώσει πολλοί αστυνομικοί. «Τους είπα ποιος είμαι όμως με κράτησαν περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων μου. Αποτέλεσμα της συνάντησής μου με την ομάδα των αστυνομικών, ήταν κάποιοι μώλωπες και μερικά σημάδια».

«Για μένα», συμπλήρωσε, «δεν είναι απαραίτητη τόση βία, ανεξαρτήτως της φυλής μου. Στο μυαλό μου σίγουρα υπάρχει το ρατσιστικό κίνητρο στην πράξη των αστυνομικών, όμως δεν υπάρχει λόγος ποτέ να συμπεριφερθεί κάποιος έτσι σε έναν συνάνθρωπό του».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Σκοπός της δημοσιοποίησης του συμβάντος από την πλευρά μου, είναι να τονιστεί η υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία. Εγώ, έχω τα χρήματα για να μπορέσω να εξιχνιάσω την υπόθεση. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος δεν έχει τους πόρους και δεν μπορεί να ακουστεί»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT