«Εφυγε» στα 67 ο Λ. Κανελλόπουλος

«Εφυγε» στα 67 ο Λ. Κανελλόπουλος

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 67 ετών, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, επί σειρά ετών πρόεδρος της ΓΣΕΕ και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω Ηλείας, έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του από το 1984. Υπήρξε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (1983-86), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1986-88) και πρόεδρος της ΓΣΕΕ (1989-93).

Στην περίοδο από το 1990 έως και το 1993 υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και του προεδρείου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας (1996), ενώ από το 2001 μέχρι και τον θάνατό του ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF. «Η απώλεια του Λάμπρου Κανελλόπουλου στερεί από την κοινωνία μας έναν αυθεντικό εκφραστή των αρχών του ανθρωπισμού, από τη χώρα μας έναν υπέρμαχο των δημοκρατικών αξιών και από τον οικουμενικό σκοπό της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών έναν άοκνο αγωνιστή», ανέφερε στη συλλυπητήρια δήλωσή της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου. Ως μεγάλη απώλεια για τη δημοκρατική παράταξη περιέγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμά της τον Λάμπρο Κανελλόπουλο και η κ. Φώφη Γεννηματά.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν, επίσης, κόμματα, παλαιοί σύντροφοι του αποβιώσαντος, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή