Τα δάκρυα του σπουδαίου Νοβίτσκι

Τα δάκρυα του σπουδαίου Νοβίτσκι

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και δάκρυα συγκίνησης στα μάτια, ο σπουδαίος Ντιρκ Νοβίτσκι κατέθεσε χθες τα όπλα στο Βερολίνο, όπου η Γερμανία ηττήθηκε από την Ισπανία με 77-76 και αποκλείστηκε από τη φάση των «16». Αυτή ήταν πιθανότατα η τελευταία φορά που ο Γερμανός φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο, το οποίο έχει τιμήσει όσο λίγοι παίκτες στην Ευρώπη.

Από την άλλη, οι Ισπανοί παρότι δεν πείθουν με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους, πήραν τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου και… απλώνουν το βλέμμα τους λίγο μακρύτερα από το Σάββατο, όταν θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία για τη φάση των «16». Εφόσον οι Ιβηρες ξεπεράσουν το εμπόδιο των Πολωνών και η ελληνική ομάδα πράξει το ίδιο κόντρα στο Βέλγιο, τότε Ελλάδα και Ισπανία θα μονομαχήσουν για μια θέση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Βέβαια, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι διαφορετική και ο… μεθεπόμενος αντίπαλος της Ελλάδας να ήταν η Ιταλία, αν η Τουρκία δεν σοβαρευόταν στην παράταση κόντρα στους Ισλανδούς των οποίων και επικράτησε (111-102, κ.α. 91-91). Οι Τούρκοι έδωσαν πολλά δικαιώματα με τη χθεσινή τους εμφάνιση και στο τέλος χρειάστηκε η ποιότητα των παικτών τους για να επικρατήσουν των αδύναμων Ισλανδών. Η Ιταλία ξέμεινε από δυνάμεις και ηττήθηκε εύκολα από τη Σερβία με 101-82.

Στον Α΄ όμιλο, η Γαλλία επικράτησε του Ισραήλ με 86-61 και κατέκτησε την πρώτη θέση. Οι «τρικολόρ» δεν ανέβασαν ούτε χθες ταχύτητα στο παιχνίδι τους, κάτι που θα πρέπει να πράξουν αύριο κόντρα στην Τουρκία. Η Ρωσία, που απογοήτευσε στο τουρνουά, σημείωσε νίκη γοήτρου κόντρα στη Βοσνία με 81-61.

Συναρπαστική ήταν η μάχη της πρωτιάς στον Δ΄ όμιλο, με τη Λιθουανία να επικρατεί της Τσεχίας στην παράταση με 85-81 (κ.α. 79-79).

Τα ζευγάρια της φάσης των «16»: Σάββατο: Ελλάδα – Βέλγιο, Ισπανία – Πολωνία, Γαλλία – Τουρκία, Σλοβενία – Λετονία. Κυριακή: Σερβία – Φινλανδία, Ισραήλ – Ιταλία, Λιθουανία – Γεωργία, Κροατία – Τσεχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT