ΚΚΕ: Οι πρόσφυγες με τσάρτερ στην Ε.Ε.

ΚΚΕ: Οι πρόσφυγες με τσάρτερ στην Ε.Ε.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα ελληνικά νησιά προς τις χώρες προορισμού τους, με πτήσεις τσάρτερ και πλοία, πρότεινε χθες στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό ο κ. Δ. Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε στην κ. Βασιλική Θάνου ότι «με ευθύνη της Ε.Ε.» οι πρόσφυγες μπορεί να μεταφέρονται από τα νησιά στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να αποφεύγεται η συσσώρευσή τους στα, ανά το Αιγαίο, σημεία εισόδου. Ο κ. Κουτσούμπας είχε προαναγγείλει αυτήν την πρωτοβουλία του από προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων του, ο γ.γ. του ΚΚΕ αλλά και στελέχη του κόμματος δέχθηκαν χθες στον Περισσό το πανελλαδικό συντονιστικό των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι εργαζόμενοι γνωστοποίησαν στον κ. Κουτσούμπα ότι οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και ζήτησαν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «τη λήψη πρωτοβουλιών από το ΚΚΕ προκειμένου έπειτα από 13 χρόνια να μονιμοποιηθούν και να ενταχθούν σε αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων». Ο κ. Κουτσούμπας περιέγραψε τα αιτήματα των εργαζομένων ως δίκαια και μετέφερε τη στήριξη του ΚΚΕ. Τους γνωστοποίησε τις σχετικές πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για την περαιτέρω στελέχωση και διεύρυνση όλων των κοινωνικών δομών, ενώ σημείωσε και «την ανάγκη συμπόρευσής τους με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, με τους μαζικούς φορείς, προκειμένου να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας των εργαζομένων». Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε και την πάγια θέση του Περισσού για την ανάγκη αλλαγής δρόμου ανάπτυξης, καθώς αυτός της Ε.Ε. και της εξουσίας των μονοπωλίων δεν διασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλεία για τους εργαζομένους και τη νεολαία, κάτι που μπορεί να ανατραπεί μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή