Μικρότερη η τηλεθέαση σε σύγκριση με προηγούμενες τηλεμαχίες

Μικρότερη η τηλεθέαση σε σύγκριση με προηγούμενες τηλεμαχίες

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρότερη από ποτέ σε σύγκριση με παλαιότερες τηλεμαχίες, ήταν η τηλεθέαση του προχθεσινού ντιμπέιτ των επτά πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας Nielsen, την τρίωρη συζήτηση παρακολούθησαν ολόκληρη στους τηλεοπτικούς σταθμούς που τη μετέδωσαν (ΕΡΤ1, ΕΡΤ3, ΜΕGA, ANT1, ALPHA, STAR, ΣΚΑΪ, Ε και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) 2.780.000 θεατές, με μέσο όρο τηλεθέασης 27,4%. Ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολούθησαν την τηλεμαχία έστω και για ένα λεπτό ανέρχεται σε 4.996.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 49,3% του συνολικού πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι η Nielsen σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως σήμερα, δεν παρουσίασε αναλυτικά τα ποσοστά θεαματικότητας ανά κανάλι, αλλά έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την τηλεθέαση ανά κατηγορία κοινού. Η ΕΡΤ πάντως ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την πρώτη θέση.

Εν τω μεταξύ, με το hashtag #ERTdebate2015 πέρασαν το βράδυ της Τετάρτης χιλιάδες χρήστες του twitter σχολιάζοντας με σαρκαστική διάθεση τους πολιτικούς αρχηγούς. Η πρώτη τηλεμαχία ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς έπειτα από έξι χρόνια, έμοιαζε σαν να μην πέρασε μια μέρα. Mονόλογοι, παρεμβάσεις, οχλαγωγία καφενειακού τύπου ήταν το σκηνικό που παρακολουθήσαμε στους δέκτες μας χθες.

Από την ώρα που άρχισε να εμφανίζεται το hashtag #ERTdebate2015 την Τετάρτη έως χθες το μεσημέρι της επομένης, το ekloges.ismood.com κατέγραψε πάνω από 65.000 αναφορές χωρίς να συνυπολογίζουμε τις λέξεις «ντιμπέιτ» ή «debate». Πιο αναλυτικά, η διακύμανση των αναφορών ανά ώρα είχε ως εξής: ώς τις 9 είχαν γίνει 18.598 αναφορές, ενώ κορυφώθηκε γύρω στις 10 με 26.786 αναφορές για να καταλήξει στη 1 τα ξημερώματα στις 10.000 αναφορές. Σημαντικά μεγάλος, όμως, και ο αριθμός των δημοσιεύσεων, με τις λέξεις «ντιμπέιτ» ή «debate» (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το hashtag), καθώς άγγιξαν τις 45.500, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων monitor.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μέτρηση των αναφορών στο όνομα του κάθε πολιτικού αρχηγού από την έναρξη της τηλεμαχίας και μέχρι χθες το μεσημέρι.

Στην κορυφή βρέθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεπέρασε τις 12.576 αναφορές στο όνομά του, χωρίς να διευκρινίζεται αν ήταν θετικό ή αρνητικό το σχόλιο. Ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 10.873 αναφορές, ο κ. Καμμένος με 8.872 αναφορές και οι υπόλοιποι με κάτω από 6.000. Συνολικά, από την έναρξη του debate μέχρι χθες το μεσημέρι, τα ονόματά τους καταγράφηκαν πάνω από 117.000 φορές.

Τα καυστικά και χιουμοριστικά σχόλια κυριάρχησαν, όπως φαίνεται από την παρακάτω ανάλυση συναισθήματος για τους πολιτικούς αρχηγούς. Τα περισσότερα αρνητικά tweets είχε η Φώφη Γεννηματά και ακολούθησαν οι Αλ. Τσίπρας, Δ. Κουτσούμπας, Β. Μεϊμαράκης, Στ. Θεοδωράκης και Π. Καμμένος. Και όπως σχολίασε σκωπτικά ένα tweet: «Τα επιτελεία των πολιτών εκφράζουν την ικανοποίησή τους. Τους τηλεθεατές τους ρώτησαν;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT