Προτάσεις

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΟΣ

Η Εκατονταπυλιανή στο προσκήνιο

Πενήντα χρόνια από την αναπαλαίωση και την αποκατάσταση του πρωτοβυζαντινού ναού της Εκατονταπυλιανής, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας οργανώνει από τις 11 έως τις 14/9 συνέδριο με θέμα «Ιερός Ναός Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. 50 χρόνια από την αποκατάστασή του από τον Αναστάσιο Ορλάνδο». Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο αρχαίο βαπτιστήριο της Εκατονταπυλιανής, το μοναδικό αρχαίο βαπτιστήριο της Ορθοδοξίας που διασώζεται σχεδόν ανέπαφο από τον 4ο αιώνα έως τις μέρες μας, και θα πάρουν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες. Γ.Ε.

ΧΥΤΗΡΙΟ

Προβολή ταινίας του Φρανκ Κάπρα

Γυρισμένη στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η βραβευμένη με Οσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας κομεντί του Frank Capra, «Δεν θα τα πάρεις μαζί σου», με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Στιούαρτ και Τζιν Αρθουρ, αφηγείται την ιστορία δύο αρκετά διαφορετικών μεταξύ τους οικογενειών που αναγκάζονται να συνυπάρξουν μετά τον αρραβώνα των παιδιών τους. Το ασπρόμαυρο φιλμ προβάλλεται το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο του κύκλου κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο στην αυλή του Πολυχώρου «Χυτήριου» (Ιερά Οδός 44). Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. ΧΡ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT