Το ποδόσφαιρο των μάνατζερ και ο Ζόρζε Μέντες

Το ποδόσφαιρο των μάνατζερ και ο Ζόρζε Μέντες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ακριβότερος έφηβος στην ιστορία του ποδοσφαίρου, Αντονί Μαρσιάλ ανήκει στην εταιρεία ατζέντηδων Μοντιάλ Σπορτς, που εκπροσωπεί και πολλούς άλλους αστέρες των γαλλικών και των ευρωπαϊκών γηπέδων. Μεταξύ αυτών είναι και Λασινέ Τραορέ, παίκτης κι αυτός της Μονακό. Η ίδια εταιρεία βρίσκεται πίσω από πλειάδα διεθνών μεταγραφών που έκαναν εντύπωση τα τελευταία χρόνια, όπως αυτές του Εντινσον Καβάνι στην Παρί Σεν Ζερμέν, του Αξελ Βίτσελ στη Ζενίτ, του Νεμάνια Μάτιτς στην Τσέλσι και του Φελίπε Κουτίνιο στη Λίβερπουλ.

Ομως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Μονακό παραμένει η Ζεστιφούτε του πολύ Ζόρζε Μέντες. Ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός ατζέντης στον κόσμο (ώς και το βραβείο του καλύτερου ατζέντη έχει πάρει τρεις φορές στη σειρά) ήταν πίσω από τις μεταγραφές του Ραδαμέλ Φαλκάο και του Χάμες Ροδρίγες, ενώ στους πελάτες του περιλαμβάνονται κι οι Ζοάο Μουτίνιο και Ρικάρντο Καρβάλιο της Μονακό. Σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, πίσω από τη μετακίνηση-ρεκόρ του Μαρσιάλ στη Γιουνάιτεντ είναι και πάλι ο κ. Μέντες, αφού αυτός τη διαπραγματεύθηκε.

Μπορεί ο κ. Μέντες να κάνει χρυσές δουλειές με τη Ρεάλ Μαδρίτης (όπου ανήκει ο Νο 1 πελάτης του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο) και με την Τσέλσι (πελάτης του είναι και ο Ζοζέ Μουρίνιο), αλλά με τις Μονακό και Ζενίτ έχει σίγουρο το ρωσικό χρήμα που φέρεται να θεωρεί πιο… ζεστό από άλλα. Τόσο στη Μονακό όσο και στη Ζενίτ έχουν εγκατασταθεί συμπατριώτες του προπονητές, οι Λεονάρντο Ζαρντίμ και Αντρέ Βίλας Μπόας, και οι μεταγραφές πάνε κι έρχονται.

Λέγεται συγκεκριμένα ότι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έφυγε από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας όταν η πορτογαλική ομάδα αποφάσισε να κόψει τις πολλές σχέσεις με εταιρείες συνιδιοκτησίας ποδοσφαιριστών όπως η Quality Sports Investments, που σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο έχει στενή σχέση με τον κ. Μέντες. Ετσι ο κ. Ζαρντίμ βρέθηκε ξαφνικά στο Μόντε Κάρλο προπονητής στη Μονακό. «Μέντες-Μαφία» έγραψαν οπαδοί της Μονακό έξω από τα γραφεία του συλλόγου πέρσι.

Η «πιάτσα» στην Ευρώπη πλέον βοά ότι όταν ένας Ρώσος μεγιστάνας (είτε είναι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι, είτε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλιεφ της Μονακό, είτε είναι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Γκάζπρομ που ελέγχει τη Ζενίτ και είναι βασικός χορηγός του Τσάμπιονς Λιγκ) θέλει να φτιάξει καλή ομάδα, θα πάρει τηλέφωνο τον κ. Μέντες.

Αλλη ομάδα-βιτρίνα των αστεριών του κ. Μέντες είναι η Βαλένθια, με τεχνικό τον πρώτο πελάτη που είχε ο κ. Μέντες, τον επίσης Πορτογάλο Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Η Βαλένθια ανήκει στον εκατομμυριούχο Πίτερ Λιμ από τη Σιγκαπούρη, ιδιοκτήτη και των δικαιωμάτων της εικόνας του Κριστιάνο Ρονάλντο, επίσης πελάτη του κ. Μέντες. Αραγε ποιον να υποστήριζε ο Πορτογάλος ατζέντης όταν έπαιξαν η Βαλένθια με τη Μονακό;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή