Προειδοποιήσεις Σόιμπλε για «φούσκες τιμών» από την υπερβολική ρευστότητα

Προειδοποιήσεις Σόιμπλε για «φούσκες τιμών» από την υπερβολική ρευστότητα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική ρευστότητα μπορεί να οδηγήσει σε φούσκες τιμών.

Ο Σόιμπλε απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει κατά της υπερβολικής εξάρτησης από τα κίνητρα που παρέχει η κεντρική τράπεζα, τη στιγμή μάλιστα που η ΕΚΤ ανοίγει το δρόμο για την παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

«Δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένας τρόπος να αποφύγει κανείς ή να παραμελήσει αυτό που είναι απαραίτητο – δηλαδή τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με την πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτά που μάθαμε από την τελευταία κρίση» είπε ο Σόιμπλε στην ένωση Atlantik-Bruecke στο Βερολίνο, που έχει ως στόχο της την προώθηση της φιλίας μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT