6 συμβουλές για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας

6 συμβουλές για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολυάσχολη καθημερινότητα μπορεί να δημιουργήσει άγχος αλλά και αρνητικά συναισθήματα. Αν θέλετε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να καταφέρετε να αντεπεξέλθετε σε όλες τις υποχρεώσεις σας ,τότε καλό είναι να αποκτήσετε τον έλεγχο ακολουθώντας 6 συμβουλές:

1.Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα: Το multitasking μπορεί να είναι αποδοτικό σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, όταν όμως αφορά στις επαγγελματικές υποχρεώσεις σας τότε ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση. Εστιάστε κάθε φορά σε ένα project ώστε να μπορέσετε να είστε αποτελεσματική και να μην αποσπάται η προσοχή σας.

2.Μειώστε τις λίστες: Εάν συνηθίζετε να κάνετε λίστες με τα πράγματα που πρέπει να διευθετήσετε μέσα στην ημέρα, καλό είναι να περιορίσετε τις υποχρεώσεις σας σε μόλις πέντε.

3.Μοιράστε τις δουλειές: Ζητήστε βοήθεια από την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τους συναδέλφους. Εάν δεν προλαβαίνετε, μην προσπαθείτε να τα καταφέρετε όλα μόνη σας.

4. Να είστε αισιόδοξη: Εάν αφήσετε το άγχος να σας καταβάλει, δεν θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας. Για αυτό προσπαθήστε να έχετε μια θετική ματιά κάθε μέρα για να είστε πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική.

5.Προγραμματισμός: Για να καταφέρετε να εστιάσετε σε μια δουλειά χωρίς ενοχλήσεις, καλό είναι να κάνετε ένα προγραμματισμό για το πότε θα ξεκινήσετε και πότε θα τελειώσετε μια δουλειά. Έτσι, βρείτε χρόνο για να απαντήσετε τα emails σας ώστε να μην χρειαστεί να το κάνετε αργότερα, όταν θα είστε απασχολημένη με κάτι άλλο.

6.Κοιμηθείτε: Μην χάνετε τον ύπνο σας για να τα προλάβετε όλα. Είναι απαραίτητο να κοιμάστε αρκετά ώστε την επόμενη μέρα να έχετε ενέργεια να επαναλάβετε το καθημερινό πρόγραμμά σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT