Στους 45 οι νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στην Συρία

Στους 45 οι νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στην Συρία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 14 παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε βομβιστικές επιθέσεις δυνάμεων των ανταρτών σε τρεις περιοχές στο δυτικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των ανταρτών σε περιοχές που ελέγχει το καθεστώς στην πόλη», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Τόνισε πως οι αντάρτες βομβάρδισαν τις περιοχές με δεκάδες όλμους και ρουκέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα συριακά κρατικά ΜΜΕ, άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε  βομβιστική επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στη Χασάκα, στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την Τρίτη την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στη Χασάκα, την επομένη μιας παρόμοιας διπλής βομβιστικής επίθεσης η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην πόλη της βόρειας Συρίας, κατά την συριακή κρατική τηλεόραση.

Την Δευτέρα τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια διπλή επίθεση με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες σε δύο συνοικίες της Χασάκα τον έλεγχο των οποίων μοιράζονται οι Κούρδοι μαχητές και οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δύο επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε επίσης το ΙΚ, στοίχισαν τη ζωή σε 19 πολίτες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, επτά μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο καθεστώς και σε έξι Κούρδους μαχητές, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Η τζιχαντιστική οργάνωση είχε μπει τον Ιούνιο στη Χασάκα και είχε καταλάβει πολλούς τομείς της, πριν οι πολεμιστές της εκδιωχθούν από αυτές έναν μήνα αργότερα, έπειτα από μάχες στις οποίες ενεπλάκησαν στρατεύματα του καθεστώτος και Κούρδοι μαχητές.

Πάνω από 240.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια άλλοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία τον Μάρτιο του 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT