Σύντομα (16/09/15)

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Interamerican: Νέα εφαρμογή για αποζημιώσεις

Τη νέα  εφαρμογή «i-Care» σχεδίασε και λειτουργεί η Interamerican για τη διαχείριση των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικούς κλάδους Zωής και Yγείας. Πρόκειται για εφαρμογή σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, που εξελίσσει την ταχύτητα διεκπεραίωσης των αιτημάτων αποζημίωσης, αντικαθιστώντας τα διαφορετικά μηχανογραφικά συστήματα που χρησιμοποιούσε η εταιρεία. Το «i-Care» υπογραμμίζει τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα των ψηφιακών λειτουργιών της Interamerican, δηλώνοντας ταυτόχρονα και τη σαφή ψηφιακή κατεύθυνση της εταιρείας, με σκοπό την ασφάλεια και τη δυνατότητα επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση πόρων. Σημειώνεται ότι η Interamerican φέτος βραβεύθηκε για την εφαρμογή «i-Care», στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού του Business IT Excellence Awards, που συνδιοργανώνουν το περιοδικό «net-week» και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν Eltrun του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Hταν το 13ο στο σύνολο των βραβείων ΒΙΤΕ που έχει κατακτήσει η εταιρεία με την προώθηση σημαντικών, καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών για την ασφαλιστική αγορά.

«Πράσινο φως» στη σύσταση κοινής επιχείρησης με την επωνυμία «Ecorecovery Ανώνυμη Εταιρεία Ανάκτησης Αποβλήτων» από τις εταιρείες «Ιντερμπετόν Δομικά Υλικά Α.Ε.» και «Polyeco A.E.» έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ειδικότερα, με την απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, που αναφέρεται, πρωτίστως, στον κλάδο παροχής υπηρεσιών διαχείρισης στερεών αποβλήτων προς ενεργειακή ανάκτηση και στην επόμενη οικονομική βαθμίδα της ενεργειακής ανάκτησης στερεών αποβλήτων, μέσω της χρήσης τους ως εναλλακτικών καυσίμων, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές τις οποίες αφορά.

Σε ενεργειακό συνέδριο το Αktina Travel

O ταξιδιωτικός οργανισμός Αktina Travel Group θα συμμετάσχει ως εκθέτης και χορηγός στη διεθνή έκθεση Global Oil & Gas Black Sea and Mediterranean, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Οπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, στόχος του είναι, πέραν της παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών σε ναυτιλιακές και εμπορικές εταιρείες, να ενισχύσει το εύρος των δραστηριοτήτων του και στον τομέα της ενέργειας παρέχοντας εξειδικευμένη εξυπηρέτηση τόσο σε πληρώματα όσο και σε στελέχη εταιρειών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo πλησίον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

«Ακρίτας»: τέλη Σεπτεμβρίου η εκταμίευση των 3,2 εκατ.

Mέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτιμά η διοίκηση της εισηγμένης βιομηχανίας ξύλου «Ακρίτας» ότι θα εκταμιευθεί από τις τράπεζες το υπόλοιπο ύψους 3,2 εκατ. ευρώ που αφορά τη χρηματοδότηση για το επιχειρηματικό της σχέδιο συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Οπως εξηγεί η εισηγμένη σε επιστολή της προς το χρηματιστήριο, η αναστολή της χρηματοδότησης προήλθε λόγω της επιβολής των capital controls που επεβλήθηκαν στην ελληνική οικονομία στις 29 Ιουνίου 2015. Σύμφωνα με την «Ακρίτας», παρά τη δεδομένη αρνητική οικονομική συγκυρία και τον κατακερματισμό του κατασκευαστικού κλάδου με τον οποίο είναι συνυφασμένο το τελικό προϊόν της, η εισηγμένη έχει καταφέρει να εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους. Αυτό συμβαίνει διότι αξιοποιεί τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί σε ξένη χώρα, μέσω του οποίου πραγματοποιεί τις εισπράξεις των εξαγωγών της και την πληρωμή των υποχρεώσεών της προς προμηθευτές του εξωτερικού.

Βίντεο και on demand TV κερδίζουν έδαφος στα κινητά

Αυξάνει πολύ γρήγορα η τηλεθέαση μέσω κινητού ή άλλης υπολογιστικής συσκευής. Η νέα έρευνα της εταιρείας Ericsson σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έδειξε αύξηση κατά 71% στην παρακολούθηση εικόνας βίντεο μέσω κινητού την περίοδο 2011-15. Ειδικά στους έφηβους, περίπου τα 2/3 του συνολικού χρόνου τηλεθέασης γίνεται μέσω φορητών συσκευών (smartphone, tablets, κ.λπ.), ενώ πλέον ένας στους 10 χρήστες του διαδικτύου περνά πάνω από 3 ώρες συντροφιά με την υπηρεσία youtube την ημέρα. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της τηλεθέασης μέσω υπολογιστικής συσκευής διαδραματίζει το «κατέβασμα» ολόκληρων τηλεοπτικών σειρών, κάτι που δεν συνέβαινε πριν από 3-4 χρόνια. Ωστόσο, συνολικά, αυξάνει η τηλεθέαση μέσω υπολογιστικής συσκευής. Η έρευνα Ericsson ConsumerLab TV & Media Report δείχνει ότι πλέον η χρήση on demand τηλεοπτικού περιεχομένου (video on demand) έχει υπερδιπλασιαστεί μεταξύ 2011-2015 και κάθε χρήστης από 2,9 ώρες την εβδομάδα τώρα διαθέτει γι’ αυτό 6 ώρες την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT