Λεμόνι: Πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Λεμόνι: Πολλαπλά οφέλη για την υγεία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, για αυτό δεν είναι λίγοι οι διαιτολόγοι που συνιστούν ως πρωινό ρόφημα- αντί του καφέ- ένα ποτήρι με ζεστό νερό και λεμόνι. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια ιδανική επιλογή όχι μόνο για την σιλουέτα αλλά και την υγεία του οργανισμού.

1.Αποτοξίνωση: Τα λεμόνια είναι μια αλκαλική τροφή που μας βοηθά να εξισορροπήσουμε το pH, να αποβάλλουμε τις τοξίνες αλλά και να ‘αναζωογονήσουμε’ το συκώτι!

2.Υποστηρίζει τις πεπτικές λειτουργίες: Το ρόφημα αυτό μπορεί να ‘ξυπνήσει΄ την γαστροεντερική περιοχή, βελτιώνοντας την ικανότητα του οργανισμού να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνετε μέσω του φαγητού.

3.Βοηθά στην απώλεια κιλών: Το λεμόνι περιέχει πηκτίνη –που ανήκει στις διαλυτές φυτικές ίνες- που βοηθάει στην απώλεια κιλών.

4.Καταπραύνει τις ενοχλήσεις στο στομάχι: Αν υποφέρετε από ενοχλήσεις στο στομάχι, πρήξιμο στην κοιλιά ή καούρες, τότε το ζεστό νερό σε συνδυασμό με τον χυμό λεμονιού θα σας βοηθήσει να μειώσετε την οξύτητα στο στομάχι και να αισθανθείτε καλύτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή