Ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο σχεδιάζει η Apple

Ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο σχεδιάζει η Apple

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα αγορά εισέρχεται δυναμικά ο κολοσσός τεχνολογίας της Apple, ο οποίος ενδιαφέρεται μέχρι το 2019 να κατασκευάσει ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο υπό την επωνυμία του. Η σχεδίαση και ανάπτυξή του θα διεκπεραιωθεί εντός της εταιρείας, καθώς όπως ανέφεραν στελέχη της, πρόκειται για ένα σχέδιο, για το οποίο έχει δεσμευθεί η Apple. Είναι ενδιαφέρον ότι η πρώτη επαφή της με τα αυτοκίνητα έλαβε τη μορφή του λογισμικού CarPlay, το οποίο ενσωματώνεται και στα έξυπνα κινητά της. Στη συνέχεια ασχολήθηκε το τελευταίο δωδεκάμηνο με οικονομοτεχνική έρευνα για την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου, ενώ παράλληλα είχε συναντήσεις και με πολιτειακούς αξιωματούχους στην Καλιφόρνια, όπου και η έδρα της Apple. Το κωδικό όνομα του έργου είναι «Τιτάνας» (Τitan) και έχει δοθεί η άδεια να τριπλασιαστεί η ομάδα, η οποία ήδη εργάζεται σε αυτό. Η ομάδα αποτελείται από 600 άτομα, σύμφωνα με τη «The Wall Street Journal».

Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει και εξακολουθεί να προσλαμβάνει στελέχη από την αμερικανική και τη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία για να υλοποιήσει το σχέδιό της. Μεταξύ αυτών είναι η Μέγκαν Μακλέιν, πρώην μηχανικός της Volkswagen, με ειδίκευση στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, καθώς και τον Βινέι Παλάκοντε, ερευνητή του πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, ο οποίος θεωρείται κόμβος στην έρευνα για την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Ωστόσο, λέγεται πως δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές της να κατασκευάσει ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και πλήρως αυτόνομο, δηλαδή χωρίς οδηγό. Το χαρακτηριστικό αυτό ενδιαφέρει την Apple αλλά σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Η αφοσίωση του ομίλου στο έργο αυτό του ηλεκτροκίνητου/πράσινου αυτοκινήτου εκλαμβάνεται από τους αναλυτές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας ως ένδειξη της φιλοδοξίας του να αναδειχθεί σε παίκτη στην αυτοκινητοβιομηχανία. Κι αυτό θα συμβεί με μοχλό την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή της στην ανάπτυξη των iPhone και ειδικά σε τομείς όπως οι μπαταρίες, οι αισθητήρες και η ενσωμάτωση χαρντγουέαρ και λογισμικού. Ολα τα ανωτέρω συστατικά μπορεί μία εταιρεία, όπως η Apple να τα συνθέσει και να τα εφαρμόσει στα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT